Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/indblik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Se listen: Disse socialdemokratiske partivenner er blevet ansat som pressechefer

Se listen: Disse socialdemokratiske partivenner er blevet ansat som pressechefer

Foto: News Øresund

“Det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat”.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Sådan lød afskedsmeddelelsen, da Sigga Nolsøe i år 2020 måtte sige jobbet op som pressechef i Finansministeriet.

Meddelelsen skabte dyb forargelse, eftersom pressechefer er ansat som neutrale embedsmænd, der skal kunne arbejde for den til enhver tid siddende regering.

Det vil altså sige, at når der kommer en ny regering, skal de ansatte pressechefer forholde sig neutralt til dens politik – lige så vel som de skal til den nuværende socialdemokratiske regerings politik.

Men ifølge kritikere er der et problem med socialdemokratiets mange nye ansættelser af pressechefer: Mange af dem har nemlig særlige forbindelser til socialdemokratiet og ministrene.

Dette har skabt debat om, hvorvidt den socialdemokratiske regering forsøger at politisere neutrale embedsmænd.

Her kan du blandt andet læse Morten Dahlins (V) kritik af S-regeringens 27 ansættelser af pressechefer.

Indblik har, på baggrund af Altingets liste over ansatte pressechefer, oplistet de pressechefer, som har særlige forbindelser til Socialdemokratiet og partiets ministre.

Se listen herunder.

Mads Hersbøll, pressechef i Beskæftigelsesministeriet

Han blev ansat den 1. juni 2021 og stillede i 2019 op for Socialdemokratiet til Europa-Parlamentsvalget. Derudover har han været praktikant og studentermedhjælper i Socialdemokratiet. Han har også skrevet et debatindlæg med den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen.

Thomas Bro Sæhl, pressechef i Børne- og Undervisningsministeriet

Han blev ansat i oktober 2019 og er tidligere særlig rådgiver for den nuværende socialdemokratiske ældrerigsminister Astrid Krag og den tidligere udenrigsminister Villy Søvndahl (SF). Samtidig er han privat ven med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Jens Anton Tingstrøm Klinken, Kontorchef for Kommunikation, Presse og Politisk sekretariat i Social- og Ældreministeriet

Han blev ansat i oktober 2019 og er tidligere formand for SF på Østerbro, hvor han i år 2012 støttede nuværende social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

Pelle Dam, pressechef i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Han blev ansat i Udlændinge- og Integrationsministeriet i november 2019 og var fra 2009-2011 formand for SF Ungdom, i samme periode hvor nuværende udlændinge og integrationsminister Mattias Tesfaye var medlem af SF’s landsledelse.

Sten Kristensen, pressechef i Skatteministeriet

Han blev ansat i august 2019 og arbejdede i årevis som pressechef for Socialdemokratiet. Han var i perioden fra 2011 til 2015 særlig rådgiver for Bjarne Corydon (S), som var tidligere finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering.

Gry Möger Poulsen (Barsel), kommunikationschef i Klima,- Energi,- og Forsyningsministeriet

Hun blev ansat i november 2019 og arbejdede som politisk rådgiver for Dan Jørgensen (S) under hans tid i Europa-Parlamentet. Samtidig er hendes bror Thor Möger tidligere chefstrateg i Socialdemokratiet.

Anna Munck, konstitueret pressechef i Klima,- Energi,- og Forsyningsministeriet

Hun blev konstitueret pressechef i marts 2021 og er tidligere politisk konsulent for MEP Britta Thomsen (S) i Europa-Parlamentet i år 2014. Før dette var hun konsulent i Socialdemokratiets partikontor. Derudover har hun været presserådgiver i Udenrigsministeriet.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?