Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd

Den norske Facebook-gruppe ’Folkeoprøret mod klimahysteriet’ har samlet usædvanlig stor tilslutning, selvom gruppen blot er to uger gammel.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Skeptisk klimagruppe samler over 100.000 nordmænd

Den norske Facebook-gruppe ’Folkeopprøret mot klimahysteriet’ har samlet usædvanlig stor tilslutning, selvom gruppen blot er to uger gammel.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net
I Norge er der p.t. gang i klimadebatten på Facebook, hvor siden ’Folkeopprøret mot klimahysteriet’ nyder enorm popularitet, siden den blev stiftet 7. februar. I skrivende stund har gruppen 108.813 medlemmer.
Stifteren, Knut Amundsen, er blevet interviewet af mediet ABC Nyheter:
”Klimaministeren sier vi skal overgå EUs mål og være først ute med å melde inn mål fordi vi skal være best i verden. Der smeller det for meg. Hvorfor skal den prikken på jorden som heter Norge til enhver tid være best i verden? Jeg tenkte at nå er det nok,” siger Knut Amundsen.
Den store popularitet har medført, at etablerede medier og politikere så småt forholder sig til siden:
”Har du tenkt gjennom hva det vil si å støtte ’Folkeopprøret mot klimahysteriet’ på Facebook?” spørger for eksempel Carl Johansen fra Miljøpartiet De Grønne via den populære tabloidavis VG.
På sin side glæder Knut Amundsen sig over, at ’Folkeopprøret mot klimahysteriet’ nu er markant mere populær på Facebook end netop Miljøpartiet De Grønne. Samtidig understreger gruppen dog på Facebook, at gruppen i sig selv ikke er partipolitisk:
”Gruppen er upolitisk og vi ønsker ikke noen form for promotering av enkelte politiske partier og våre medlemmer tilhører alle samfunnsklasser og har ulikt politisk ståsted (…) Husk at vi jobber for felles sak, et slutt på klimahysteriet,” fremgår det af beskrivelsen på Facebook.
’Folkeopprøret mot klimahysteriet’ er indstillet til at være privat, så kun medlemmer kan følge indlæg og diskussion på siden. Det har medført en vis forsinkelse, da Facebook-brugere har ansøgt medlemskab i et højere tempo, end sidens administratorer har kunnet nå at godkende dem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5591″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4279″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3667″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?