Socialdemokratiet betalte stor konference med skattekroner: “Det er mange penge at bruge på at komme til bingo med eliten”

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

“Det var jo meget tydeligt på konferencen, at det her mest af alt var et socialdemokratisk PR-stunt”, lyder det fra Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund, der mener, at Socialdemokratiet burde betale for konferencen via sin egen partikasse.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den 24. august i år afholdt den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen (S) en stor konference i Fredericia.

Under overskriften “Fremtidens Danmark”, var folk fra politik, erhvervslivet, civilsamfundet, interesseorganisationer m.v. budt til debat og gruppearbejde i en konferencesal præget af bannere med regeringens reformslogans.

Derudover deltog også så forskellige folk som fodboldlandstræner Kasper Hjulmand og New Zealands premierminister Jacinda Arden.

Regeringen brugte mindst 850.000 skattekroner på konference

Indblik har fået en aktindsigt fra Finansministeriet, der afslører, at udgifterne til konferencen ifølge et skøn fra ministeriet løber op i mindst 850.000 kroner. 

Denne udgift bliver delt mellem de involverede ministerier, oplyser Finansministeriet – og dermed er det i sidste ende skatteyderne, der betaler regningen for regeringens konference.

Læs mere om det og se, hvordan udgifterne fordeler sig, via linket her.

Konferencen mødte på forhånd kritik for at være præget af regeringens egne venner og støtter, men derudover gjorde Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund sig bemærket ved at tale hele konferencesalen lodret imod og erklære konferencen for en omgang “socialdemokratisk bullshit-bingo”.

Vermund: Konferencen var et socialdemokratisk PR-stunt

Efter Indbliks afsløring lyder der nu igen skarp kritik fra Pernille Vermund.

– Det er virkeligt mange penge at bruge på at komme til bingo med eliten, siger hun til Indblik og fortsætter:

– Det var jo meget tydeligt på konferencen, at det her mest af alt var et socialdemokratisk PR-stunt. Når man ser på det som en, der ikke er socialdemokrat og også som en, der ikke har siddet i Folketinget hele sit liv, men i stedet kommer ude fra, så virker det som et voldsomt spild af danskernes penge.

Skulle Socialdemokratiet i stedet have betalt konferencen med deres partikasse?

– Ja, det mener jeg bestemt, at de skulle. Det var min klare fornemmelse, at det her mere end noget andet handlede om at lave PR for Socialdemokratiet.

– Det er de selvfølgelig velkomne til, men nu har vi allerede i forvejen et system, hvor partierne får en hel del penge til at drive partivirksomhed. De har altså rigeligt penge til den her slags i forvejen, særligt i et stort parti som Socialdemokratiet, lyder det fra Pernille Vermund.

Et eksempel på frås med skatteydernes penge

Nye Borgerlige er netop nu i gang med en stor kampagne imod frås i den offentlige sektor. 

Her samler partiet en lang række eksempler på frås med skatteydernes penge på hjemmesiden stopfrås.dk

Derfor falder det også Vermund for brystet, at den socialdemokratiske regering har finansieret sin konference i Fredericia med skattekroner.

– Det er jo lidt bemærkelsesværdigt, at de på venstrefløjen går rundt og siger, at der ikke kan spares i det offentlige, og at de så samtidig har en så lemfældig omgang med borgernes penge. De vender jo simpelthen det blinde øje til den frås, der foregår.

– Og når man kan se, at regeringen gør sådan her, så kan man jo blot tænke sig til, hvad der så sker ude i f.eks. kommunerne, siger hun til Indblik.

Indblik arbejder på at få en opfølgende kommentar fra Socialdemokratiet.

[adning id="17957"]

Fik du læst?