Venstre vender pludseligt tilbagegangen: Får bedste måling i år

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Venstre vinder pludseligt frem i ny meningsmåling.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

I den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau, fremgår det, at Venstre har fået deres bedste resultat i år.

Partiet har i en stor del af 2021 ligget med en vælgeropbakning på omkring 11 til 12 procent af stemmerne, men der er pludselig sket en udvikling.

Samtidig har både Nye Borgerlige og Konservative ligget relativt højt i meningsmålingerne i den samme periode, men spørgsmålet er nu, om de har toppet for tidligt.

Indblik har tidligere kunne berette, at der har været spekulationer om, hvorvidt Mette Frederiksen kunne finde på snart at udskrive valg, og gør hun det, ser det pludselig langt bedre ud for Venstre, end det gør for Nye Borgerlige og Konservative.

For blot en måned siden stod Venstre til at få 12,5 procent af stemmerne, mens Nye Borgerlige stod til 7,5 procent af stemmerne, og Konservative stod til 13,5 procent.

Men i den seneste meningsmåling ser det ud til at have vendt.

Venstre står nu til at få 15,1 procent af stemmerne og har dermed slået Konservative, som nu står til 13,2 procent af stemmerne.

Desuden står Nye Borgerlige til at få 6,4 procent af stemmerne.

Venstre har altså på den korte periode oplevet en fremgang på 2,6 procentpoint. Dog er dette resultat stadig markant værre, end partiets resultat ved valget i 2019.

Ved valget i 2019 fik Venstre 23,4 procent af stemmerne imens Konservative blot fik 6,6 procent af stemmerne, og Nye Borgerlige fik 2,4 procent.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

 

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 28. juni 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 21. juni 2021 til d. 27. juni 2021.

Voxmeter afdækker kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. Ca. 25,6 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Der er desuden en statistisk usikkerhed forbundet med disse målinger, og den maksimale usikkerhed ved disse tre partier ligger på plus/minus 2,6 procentpoint.

Målingen fra den 28. juni er den sidste, inden Voxmeter går på sommerferie.

[adning id="17957"]

Fik du læst?