“Vi kan ikke være det bekendt”: Vanopslagh kritiserer regeringens totale svigt af minkavlerne

Foto: Liberal Alliance

Partileder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, kalder regeringens behandling af danske minkavlere for “pinlig”. 

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Indblik har tidligere kunnet fortælle, at de danske minkavlere stadig ikke har modtaget én eneste krone i erstatning her godt ti måneder efter, statsminister Mette Frederiksen (S) igangsatte den ulovlige aflivning af de små pelsdyr. 

Det er til trods for, at man fra politisk hold landede en aftale helt tilbage i januar, der tilkendte minkavlerne 18,8 milliarder kroner i erstatning. 

Læs mere om det her

“Vi kan ikke være det bekendt”

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, publicerede tirsdag et opslag på sin officielle Facebookside, hvor han kommenterer på situationen og retter en skarp kritik mod regeringen. 

– Over alt i landet står minkfarmene tomme efter Mette Frederiksens ulovlige og unødvendige ødelæggelse af erhvervet. Og sådan vil det nok blive ved længe. 

– For hvis minkavlerne skal have den erstatning, som vi har aftalt, at de selvfølgelig skal have, skal de først have nogen fra ministeriet forbi til at vurdere værdien af de minkfarme, som Mette Frederiksen har gjort værdiløs, fortæller Vanopslagh, der endvidere forklarer, at det kan tage op til flere år, før nogen i ministeriet finder tid til at besøge besætningerne og foretage en vurdering. 

Et faktum, der er blevet kritiseret af flere minkavlere, fordi at de stadig er nødt til at vedligeholde deres bygninger, selvom de står fuldstændig tomme. 

– Jeg synes, det er en pinlig behandling af minkavlerne. Vi kan ikke være det bekendt. Og vi kan heller ikke være det bekendt overfor skatteyderne. For minkfarmene og alle følge-erhvervene skal holdes i gang indtil staten har fået udbetalt erstatningen til dem. Det koster så lige en halv milliard kroner om året, skriver partilederen. 

Han kommer efterfølgende med en bøn til regeringen om at få sat hastigheden af deres arbejde op.

Han afrunder sit opslag med at skrive, at han fortsat vil blive ved med at skrive om minksagen, fordi han ikke mener, at de skyldige politikerne endnu er blevet stillet til ansvar.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?