Ti måneder senere: Minkavlerne har stadig ikke fået én eneste krone i erstatning

Foto: Nicolai Dybdal/Shutterstock.com

Danske minkavlere har stadig ikke modtaget nogen form for erstatning. Nu giver de lyd fra sig.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det er nu snart ved at være ti måneder siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) ulovligt beordrede alle landets mink aflivet på landsdækkende TV. 

Et lovbrud, der udløste et hav af kritik og kostede den forhenværende miljø- og fødevareminister, Mogens Jensen (S), jobbet. 

Til trods for, at aftalen om erstatning til landets minkavlere for længst er landet, har ingen minkavlere endnu set én eneste krone. 

– Vi vil bare gerne have lov til at komme videre med vores liv, men det kan vi ikke, før end vi har haft besøg af en fra erstatnings- og taksationskommissionen, sådan fortæller minkavler Helle Jakobsen, der ejer en minkfarm i Hedensted med sin mand til LandbrugsAvisen.

Selvom farmene står fuldstændig tomme, skal minkavlerne stadigvæk bruge tid på at vedligeholde bygningerne og holde styr på, hvor mange timer, de bruger på det. 

Det er arbejde, som Helle Jakobsen og hendes mand stiller sig meget uforstående over for. 

– Det er så meningsløst. Vi skal gå og vedligeholde bygninger, som skal rives ned. Og det skal skatteyderne betale for. Hvorfor?, spørger hun til LandbrugsAvisen.

Af den politiske aftale fra januar i år fremgår det, at minkavlerne er blevet tilkendt 18,8 milliarder kroner i erstatning.

Overfor LandbrugsAvisen fortæller fødevareminister Rasmus Prehn (S), at “der bliver knoklet” for at få erstatningen ud til minkavlerne. Dog kan han ikke give nogle klare svar på, hvornår erstatningen vil blive udbetalt.

Læs mere om det her.

I foråret blev der nedsat en granskningskommission, som har fået et år til at kulegrave hele forløbet omkring minkskandalen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?