“Vi skal ikke hæve skatterne i landet med det højeste skattetryk i verden”: SF’s idé til ny, markant skat mødt med hård kritik

Hans Andersen, beskæftigelsesordfører i Venstre. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

“Vi skal ikke hæve skatterne i landet med det højeste skattetryk i verden”, lyder det fra Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Socialistisk Folkeparti vil indføre en særlig sygeplejerske-skat, der skal finansiere højere lønninger til såvel sygeplejersker som andre statsligt ansatte i såkaldte “kvindefag”, f.eks. sosu-assistenter.

Konkret ønsker SF en formueskat på 0,5 procent af alle formuer over 5 millioner kroner.

Nye tal fra Skatteministeriet viser, at hele 164.000 danskere vil blive hårdt ramt på pengepungen, hvis SF’s forslag til en ny sygeplejerske-skat bliver til virkelighed.

I gennemsnit vil de ramte danskere – herunder ca. 68.000 i pensionsalderen – skulle betale 28.000 kroner ekstra i skat om året, viser ministeriets beregninger.

Læs mere om det her.

Hård kritik fra Venstre, men SF vil ikke udtale sig

Mens SF afviser at kommentere de nye tal fra Skatteministeriet over for Indblik, lyder der nu hård kritik af forslaget om en sygeplejerske-skat fra Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

Han uddyber sin kritik i et interview med Indblik, som kan læses herunder.

Hvad mener du om SF’s forslag til en formueskat, der skal finansiere højere løn til bl.a. sygeplejerskerne? 

Den socialdemokratiske regering har med hjælp fra bl.a. SF hævet skatterne omkring 40 gange for 12 milliarder kroner. De gør det dyrere at være dansker og dyrere at drive virksomhed. Det er Venstre imod. Vi skal ikke hæve skatterne i landet med det højeste skattetryk i verden.

Hvordan har du det med, at formueskatten rammer så bredt, som den gør? (164.000 danskere, heraf 68.000 pensionister og 13.000 lejere)

SF’s forslag til en formueskat rammer rigtig mange danskere. Det er både pensionisten, boligejeren og lejeren, der skal betale mere i skat. Venstre mener, at der skal være ro om både pensionistens, boligejerens og lejerens skat. Derfor er vi selvfølgelig imod SF’s forslag om en ekstra skat på danskerne.

Hvad burde man gøre i stedet?

Jeg mener, at vi skal holde skatterne i ro. Venstre har et skattestop, der skal sikre, at det ikke bliver dyrere at være dansker, og at det ikke bliver dyrere at drive virksomhed.

[adning id="17957"]

Fik du læst?