Amerikanske militærfolk sagsøger Joe Biden for vaccinetvang

Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix

“Amerikanerne har forholdt sig tavse alt for længe, imens vores lands politikere fortsætter med at tilfredsstille deres grådige appetit på magt” lyder det i sagsanlægget.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

I september annoncerede USA’s præsident Joe Biden en ny seksdelt plan, der skærper vaccinetvangen.

Planen indebærer, at alle USA’s offentlige ansatte – inklusiv ansatte i militæret – pålægges krav om at vaccinere sig mod covid-19. Samtidig blev muligheden for at undgå vaccinen, ved i stedet at fremvise en negativ coronatest, fjernet. 

Da Biden annoncerede sin nye plan, blev den med det samme mødt med heftig modstand fra mange amerikanske borgere og politikere. Bl.a. meddelte en guvernør kort tid efter annonceringen, at hun havde i sinde at sagsøge Biden for indførsel af vaccinetvang. 

Læs mere om det her.

Men nu er modstanden mod vaccinetvangen også ved at blusse op i det amerikanske militær, samtidig med at der nu bliver endnu mere travlhed ved de amerikanske domstole.

En gruppe sagsøgere bestående af 10 personer, herunder fire officerer fra luftvåbnet samt en agent fra efterretningstjenesten, lagde sag an ved den amerikanske distriktsret i Washington den 23. september, oplyser The Washington Post.

I sagen forsøger de at få en dommer til at forbyde Joe Bidens vaccinetvang rettet mod offentlige ansatte, virksomheder, der samarbejder med det offentlige samt medlemmer af den amerikanske militær.

– Amerikanerne har forholdt sig tavse alt for længe, imens vores lands politikere fortsætter med at tilfredsstille deres grådige appetit på magt.

Sådan lød meddelelsen i sagsanlægget fra de 10 sagsøgere.

Heri blev også henvist til administrationens ”autoritære greb” om nationen samt landets ”47 års underkastelse” til Bidens ”indholdsløse politiske karriere”.

Læs mere om Joe Bidens indførsel af vaccinetvang i hans seksdelte plan her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?