Brostrøm melder klart ud: Coronapasset skal genindføres

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Coronapasset skal genindføres.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder den klare melding fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Han mener, at coronapasset skal genindføres i en lang række situationer som led i at komme det, han betegner som en stigende og bekymrende smitteudvikling til livs.

Coronapasset blev ellers afskaffet helt den 1. september i år, men ifølge Brostrøm er det nu tid til at tage det i brug igen.

Og det burde være let for danskerne, lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør.

– Jeg tror, mange i det her samfund mener ligesom jeg, at det kan vi sagtens. Vi har stadig coronapasset liggende på vores telefoner, siger Søren Brostrøm i et interview til TV 2.

Torsdag den 4. november blev der i hele Danmark registreret 2.598 smittetilfælde med coronavirus ud af i alt 131.164 prøver.

Det er dette smittetal, der får Brostrøm til at blive bekymret. Han frygter, at det danske sundhedsvæsen vil blive overbebyrdet.

I alt er der i øjeblikket 246 indlagte med coronavirus, og antallet af indlagte faldt torsdag med 18 personer. 

Samtidig er der 31 indlagte på intensive afdelinger landet over, mens i alt 16 personer er i respirator.

Sundhedsstyrelsen har tidligere i et notat oplyst, at de danske sygehuse kan operere “næsten normalt”, når der er 300-450 indlagte med coronavirus.

Ved omkring 600 indlagte vurderer styrelsen, at “en del planlagt aktivitet” skal udskydes.

Stiger antallet af indlagte til 1000 vurderer Sundhedsstyrelsen, at “al planlagt aktivitet” skal udskydes.

Det danske sundhedsvæsen vil i en kort periode med spidsbelastning kunne håndtere 1600 coronaindlagte, vurderer styrelsen. Dette vil dog “få store konsekvenser for behandling af akutte og livstruende sygdomme”, lyder det.

Tidligere i år afdækkede Berlingske, hvordan sundhedsmyndighederne hidtil har overestimeret antallet af indlagte med op mod 25 procent.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?