“Det er svært helt at begribe omfanget af minkskandalen”: Liberal Alliance lancerer ny hjemmeside, der skal give danskerne overblik over skandalen

Foto: Liberal Alliance

“Det er svært helt at begribe omfanget af minkskandalen og dermed også svært at få et fuldt overblik over den”, lyder det fra Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, der nu lancerer en ny, særlig minkside.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Minkkommissionen fortsætter sit arbejde med at kulegrave regeringens ulovlige beslutning år om at udrydde alle danske mink.

Den 9. december kulminerer de mange afhøringer med, at statsminister Mette Frederiksen (S) skal afhøres i Retten på Frederiksberg, hvor Minkkommissionen er flyttet ind.

Siden den 4. november 2020, hvor statsministeren tonede frem på landets TV-skærme med den ulovlige ordre om at alle danske mink skulle aflives, har minkskandalen næsten hver dag skabt overskrifter i de danske medier.

Det kan således være svært at følge med. Nu forsøger Liberal Alliance, der har været en af regeringens skarpeste kritikere i minkskandalen, at give danskerne et overskueligt overblik over skandalesagen.

Det sker på en ny hjemmeside, hvor partiet løbende vil samle relevante oplysninger om minkskandalen.

Overfor Indblik forklarer partiformand Alex Vanopslagh tankerne bag den nye hjemmeside.

– Det er svært helt at begribe omfanget af minkskandalen og dermed også svært at få et fuldt overblik over den. Dagligt kommer der nye oplysninger om alt fra embedsmænd, der modsiger regeringen til slettede SMS’er og skiftende forklaringer fra nøglepersoner i regeringen, siger han og fortsætter:

– Minksagen drejer sig selvfølgelig om lovbruddet, men det handler også om, at regeringen herefter fortsætter lovbruddet. Derudover er der alle usandhederne, Mette Frederiksens cover-up og ikke mindst hendes forsvar. 

– Alt det har vi samlet på vores nye minkside, så vi kan være med til at skrive historien, mens den udfolder sig.

Minkkommissionen er netop nu i gang med en lang række afhøringer, der skal afdække, hvad der er sket i minkskandalen, hvor regeringen ifølge flere af landets førende juraprofessorer har gjort sig skyldig i hele tre grundlovsbrud.

I løbet af foråret næste år forventes kommissionen at afslutte sit arbejde.

Kommissionen skal foretage retlige vurderinger af, om embedsmænd har gjort noget ulovligt, men en evt. rigsretssag mod f.eks. statsminister Mette Frederiksen er en politisk beslutning.

Kommissionens medlemmer består af landsdommer Michael Kistrup (formand), professor Helle Krunke og advokat Ole Spiermann.

Mette Frederiksen er indkaldt som vidne i kommissionen den 9. december.

Indkaldte vidner i kommissionen er hverken underlagt sandhedspligt eller vidnepligt.

Læs mere om dette her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?