DF-formandskandidat trækker sig – og sender syrlig stikpille mod Messerschmidt

Morten Messerschmidt og Erik Høgh-Sørensen hilser på hinanden før TV-debat om formandsposten i Dansk Folkeparti, i København søndag den 16. januar 2022.(Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Erik Høgh-Sørensen trækker sig fra formandsræset i DF for at bane vejen for, at en af de øvrige kandidater kan slå Morten Messerschmidt.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Erik Høgh-Sørensen, en af de fire kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti, har valgt at trække sig fra formandsræset.

Det fortæller han til bl.a. 24Syv og Ritzau.

Årsagen er ifølge Erik Høgh-Sørensen de nylige afsløringer af, at den nuværende næstformand Morten Messerschmidt for få måneder siden forsøgte at få ham ekskluderet fra Dansk Folkeparti.

– Der må jeg bare sige, at det viser Morten Messerschmidts lederegenskaber. Han er ganske ofte politisk genial, men som leder er han gal, siger Erik Høgh-Sørensen til Ritzau.

Erik Høgh-Sørensen ønsker nu at trække sig, så han kan give plads til at en af de øvrige kandidater – Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen – kan vinde over den umiddelbare favorit, Morten Messerschmidt.

Den 23. januar skal Dansk Folkeparti vælge ny formand til et ekstraordinært landsmøde i Herning.

Efter at Kristian Thulesen Dahl har styret partiet gennem en række valgnederlag, tog han konsekvensen af det katastrofale kommunal- og regionalvalg sidste år og gik af som formand.

Derfor skal DF’s medlemmer, der den 23. er repræsenteret af 957 delegerede, vælge en ny formand, der skal overtage efter Kristian Thulesen Dahl og påtage sig den tunge opgave med at genrejse partiet og lede det mod bedre tider.

Her står valget nu stå mellem tre kandidater: Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

Indblik vil som opvarmning til det afgørende landsmøde bringe interviews med alle kandidaterne, så du som læser kan blive klogere på, hvad de hver især går til valg på.

Vi har tidligere bragt interview med Morten Messerschmidt og Merete Dea Larsen, og i dag skulle vi have bragt et interview med Erik Høgh-Sørensen.

Efter hans beslutning om at trække sig fra formandskampen, er interviewet med ham dog ikke længere relevant at bringe.

[adning id="17957"]

Fik du læst?