“Et onde der skal bekæmpes og begrænses”: Hård kritik af nyt forslag fra regeringen

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et forslag fra regeringen har fået De Konservatives Rasmus Jarlov op af stolen.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

Som en del af ændringen af den vidtgående logningsbekendtgørelse foreslår regeringen, at man sætter en stopper for anonyme taletidskort, og gør det lovpligtigt, at køb af sådanne registreres med navn og CPR-nummer.

Det vil regeringen med egne ord gøre for at stoppe kriminelle, der er særligt glade for at benytte sig af anonyme taletidskort.

Læs mere her om det her

“Regeringen har en klar linje: Overvågning er godt”

Forslaget er blevet mødt af en heftig kritik bl.a. fra De Konservatives Rasmus Jarlov, der kritiserer forslaget i et opslag på sin officielle Facebookside. 

– I regeringens øjne er det vist kun kriminelle, som kan have noget imod at blive overvåget. Selv tiltror jeg ingen stat at skulle vide alt om os borgere. Der findes folk i staten, som vil misbruge det, og der er mange gange sket læk af den slags data til folk, der ikke burde have dem. Hverken IT-giganterne, USA eller Kina skal kunne overvåge og spore os, og som minimum skal det være muligt at kunne undgå det, skriver Jarlov og fortsætter: 

– Regeringen har en klar linje: Overvågning er godt. Det er selvfølgelig naturligt, når man kontrollerer staten og konstant ønsker at udvide og socialdemokratisere den. Men vi andre bør kæmpe imod. Overvågning er ikke frihed. Overvågning er overvågning. Og det er det modsatte. Et onde der skal bekæmpes og begrænses. Nogle gange er det nødvendigt, men man skal altid nære modvilje og skepsis overfor det i stedet for at se det som et fremskridt.

På baggrund af, at det var justitsminister Nick Hækkerup (S), der fremlagde forslaget, fik Jarlov også lige pointeret, at det altså er den Nick Hækkerup, “der jo som bekendt mener, at friheden stiger, jo mere man overvåger borgerne”, hvilket er en hentydning til en af justitsministerens kendte og kontroversielle udtalelser, der fik en masse kritik fra politikere og andre meningsdannere. 

Læs mere om det her.

Lovforslaget er i høring til den 25. oktober, hvorefter det skal stemmes igennem i folketingssalen. 

Går lovforslaget igennem, er det fra 1. januar 2022 lovpligtigt, at alle former for telefonabonnementer registreres med navn og CPR-nummer.  

I dag er der ca. 100.000 aktive taletidskort i Danmark.

[adning id="17957"]

Fik du læst?