“Jeg undskylder”: Heunicke kommer med lang undskyldning efter hård kritik af usand påstand om unges alkoholforbrug

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemøde om lancering af regeringens sundhedsreform, på Rigshospitalet i København tirsdag den 15. marts 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er gået til tasterne og har forfattet en meget lang undskyldning. Læs den her.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Det sker efter, at han er blevet afsløret i at være kommet med en usand påstand om unges alkoholforbrug.

Heunicke kom galt af sted, da han for nyligt påstod, at de de danske hospitaler bliver “oversvømmet” af alkoholforgiftede unge.

Udmeldingen fra sundhedsministeren faldt i et P1-program, hvor han skulle argumentere for det forbud mod køb af enhver slags alkohol for unge under 18 år, som han og regeringen har lagt op til.

Problemet med påstanden fra Heunicke er dog, at den bliver afvist af en række af landets akutmodtagelser i en rundspørge, som TV 2 har foretaget.

Du kan læse mere om sagen og den kritik, som sundhedsministeren har været genstand for, via linket her.

Som følge af den hårde kritik har sundhedsministeren brugt sin weekend på at trække i land og undskylde. Det er først sket overfor TV 2 og siden i en længere tråd på Twitter.

– Jeg undskylder at have brugt det billede, der er absolut ingen grund til at overdrive. Problemet er stort nok i sig selv, skriver Magnus Heunicke bl.a. i denne længere udredning på Twitter, hvor han dog bruger det meste af sit skriv på at forsøge at retfærdiggøre regeringens bebudede og vidtgående indgreb overfor unges forbrug af alkohol og nikotinprodukter. 

Herunder det meget omdiskuterede evighedsforbud mod salg af nikotinprodukter til alle personer født efter 2010.

Du kan læse den fulde tråd fra sundhedsministeren – der i øvrigt afviser at stille op til interviews om sagen – herunder. 

[adning id="17957"]

Fik du læst?