Ministerium forsvarer skatteyderbetalt socialdemokratisk konference: “Det er helt normal praksis”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

At regeringen brugte 850.000 skattekroner på en konference, der er blevet kritiseret for at være et PR-stunt for Socialdemokratiet selv, er “helt normal praksis”, lyder det.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

850.000 skattekroner. Det er, hvad regeringen anslås at have brugt på en omdiskuteret konference i Frederica tilbage i august, hvor en lang række deltagere blev inviteret til debat om “Fremtidens Danmark”.

Det viser en aktindsigt, som Indblik fik tidligere på ugen, som Berlingske også skriver om fredag.

Konferencen er blevet kritiseret for at være præget af Socialdemokratiets venner og støtter, og det fremgik tydeligt, at partiet og partiformanden, statsminister Mette Frederiksen, var i centrum på dagen. 

“Socialdemokratisk bullshit-bingo”, der burde være blevet betalt af partiet selv

Mens både Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh blev væk for at bruge tiden på vigtigere ting som virksomhedsbesøg, udnyttede Nye Borgerliges formand Pernille Vermund muligheden til at tale konferencesalen midt imod.

Hun kaldte arrangementet for en omgang “socialdemokratisk bullshit-bingo”, og har siden i et interview med Indblik udtrykt, at Socialdemokratiet burde betale for konferencen med deres egen partikasse – og ikke samle regningen op i ministerierne, og dermed lade regningen ende hos skatteyderne.

– Det var min klare fornemmelse, at det her mere end noget andet handlede om at lave PR for Socialdemokratiet. 

– Det er de selvfølgelig velkomne til, men nu har vi allerede i forvejen et system, hvor partierne får en hel del penge til at drive partivirksomhed. De har altså rigeligt penge til den her slags i forvejen, særligt i et stort parti som Socialdemokratiet, udtalte Pernille Vermund i interviewet med Indblik.

Finansministeriet: “Det er helt normal praksis”

Indblik har forgæves forsøgt at få Socialdemokratiets pressekontor og Statsministeriet til at forholde sig til kritikken og komme med en kommentar.

I en længere skriftlig kommentar fra Finansministeriet lyder der dog et forsvar for den skatteyderbetalte konference. 

Ifølge ministeriets presseafdeling er det “helt normal praksis” at betale den slags konferencer med skattekroner fra ministerierne.

– Finansministeriet oplyser, at der skønnes at blive afholdt udgifter vedr. den centrale afholdelse af konferencen på i størrelsesordenen 850.000 kr. ekskl. moms. Der tages forbehold for, at der ikke er slutafregnet for alle udgiftsposter. Udgifterne vedrører særligt udgifter til konferencested mv. samt hertil bl.a. moderator, oversættelse af internationale talere, musikalsk indslag samt bannere, roll-ups mv. Regeringskonferencen samlede en lang række debattører, repræsentanter fra erhvervslivet, civilsamfundet, arbejdsmarkedets parter, interesseorganisationer, uddannelsesinstitutioner og politikere. Finansministeriet bemærker i tillæg hertil, at udgifterne afholdes inden for ministeriernes eksisterende rammer. Det er helt normal praksis at arrangere konferencer om væsentlige samfundsmæssige problemstillinger med deltagelse af ministre og øvrige aktører samt afholde udgifter hertil, lyder det i en skriftlig kommentar fra Finansministeriet til Indblik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?