Ny måling: DF får historisk dårligt resultat

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti har næsten aldrig haft dårligere vælgeropbakning, end partiet har nu.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Dansk Folkeparti fik for nyligt deres dårligste vælgeropbakning i 18 år, og nu nærmer de sig igen et lavpunkt.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

I November 2020, hvor DF fik deres dårligste måling i løbet af Voxmeters historik, havde de partiet  vælgeropbakning på 5,1 procent.

Og hvor DF for blot en uge siden stod til at få 6,1 procent af stemmerne, er partiet i denne uges meningsmåling faldet til 5,3 procent af stemmerne.

Voxmeters historik går tilbage til 2002. Dengang havde DF en vælgeropbakning på 10,7 procent.

Den nyeste måling fra Voxmeter, offentliggjort den 9. maj, er dermed den næstdårligste for partiet siden 2002.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

 

Modsat Dansk Folkeparti, oplever Socialistisk Folkeparti nu massiv fremgang. I sidste uges måling, stod de til at få 7,5 procent af stemmerne, og nu står de til at få 8,6 procent af stemmerne, hvilket er deres næstbedste resultat i år.

Både Venstre og Konservative har oplevet tilbagegang siden sidste uge. Venstre er faldet fra 12,3 procent af stemmerne, til nu at få 11,6 procent, mens Konservative er gået fra at stå til 14,9 procent af stemmerne, til nu at stå til 14 procent.

Radikale venstre stiger fortsat fra deres dårlige resultat 2 uger tilbage på 3,6 procent af stemmerne, til nu at stå til 5,3 procent af stemmerne.

Liberal Alliance er også faldet fra deres nylige resultat på 3,3 procent af stemmerne, til nu at stå til 2,9 procent.

Og så står Kristendemokraterne til at være over spærregrænsen. Partiet står nu til at få 2,1 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 0,4 procentpoint siden sidste uges måling.

Læs mere om Kristendemokraternes fremgang her.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 9. maj 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.023 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 3. maj 2021 til den 8. maj 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 27,2 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ik ke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?