Ny måling: Kristendemokaterne over spærregrænsen

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I en ny meningsmåling bevæger Kristendemokraterne sig akkurat over spærregrænsen.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

I sidste uge kunne Indblik berette, at Kristendemokraterne bevægede sig stadig tættere på spærregrænsen – og ifølge en ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau ser partiet nu ud til at krydse den magiske grænse på to procent af stemmerne.

Ifølge den nyeste måling står partiet nemlig til 2,1 procent af stemmerne.

Dermed står partiet til at komme i Folketinget, hvis der var valg i morgen.

Det er en fremgang på 0,4 procentpoint fra sidste Voxmeter-måling, hvor partiet stod til at få 1,7 procent af stemmerne. Det var det samme resultat, som Kristendemokraterne fik ved folketingsvalget i 2019.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

For nyligt skiftede Jens Rohde, der tidligere var med i Radikale Venstre, til Kristendemokraterne.

Med sig tog han sit mandat i Folketinget, og altså er Kristendemokraterne allerede repræsenteret i folketingssalen.

Siden Jens Rohde sluttede sig til partiet, har han som ny politisk ordfører sammen med formand Isabella Arendt præsenteret en stor 2030-plan, som bl.a. har fået ros med på vejen fra tænketanken Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 9. maj 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.023 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 3. maj 2021 til d. 8. maj 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. Ca. 27,2 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ik ke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.

Usikkerheden på Kristendemokraterne er i målingen på 0,9 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?