Nye tal afslører, hvor hårdt danskerne vil blive ramt af SF’s nye skat – partiet nægter at udtale sig

Pia Olsen Dyhr, partiformand for Socialistisk Folkeparti. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

“Vi springer over”, lyder det fra Socialistisk Folkepartis presseafdeling.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Tilbage i august i år, da sygeplejerskestrejken stadig var i gang og debatten om sygeplejerskernes lønninger var på sit højeste, kom Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr med et markant forslag.

Sygeplejerskerne – og andre statsligt ansatte i såkaldte “kvindefag” – skulle have højere løn, og denne lønstigning skulle finansieres med en formueskat på 0,5 procent på formuer på over 5 millioner kroner.

164.000 danskere bliver ramt – heraf 68.000 i pensionsalderen

Nu viser nye tal fra Skatteministeriet, at hele 164.000 danskere vil blive ramt hårdt på pengepungen, hvis SF’s forslag til en sygeplejerske-skat bliver til virkelighed.

Læs mere om det her.

Heraf vil ca. 68.000 danskere i pensionsalderen og 13.000 lejere blive ramt på pengepungen, og dermed vil skatten altså ramme ganske bredt i den danske befolkning.

Indblik har foreholdt Socialistisk Folkeparti tallene fra Skatteministeriet for at høre, hvad partiet synes om, at sygeplejerske-skatten rammer 164.000 danskere.

SF vil ikke kommentere sagen

Fra partiets presseafdeling lyder det dog, at ingen af SF’s folkevalgte politikere vil kommentere sagen.

– Vi springer over, lød den kontante melding, da Indblik forsøgte at få en kommentar.

SF har tidligere nægtet at udtale sig i en sag, som Indblik dækkede.

Dengang drejede det sig om partiets centrale valgløfte om at bruge 8 milliarder kroner på at “redde” grundvandet af eksperter blev vurderet til at være penge ud af vinduet.

Læs mere om den sag her.

SF’s forslag om sygeplejerske-skat møder kritik

Mens SF ikke selv vil kommentere sit forslag om en sygeplejerske-skat, lyder der dog hård kritik af forslaget fra Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

– SF’s forslag til en formueskat rammer rigtig mange danskere. Det er både pensionisten, boligejeren og lejeren, der skal betale mere i skat. Venstre mener, at der skal være ro om både pensionistens, boligejerens og lejerens skat. Derfor er vi selvfølgelig imod SF’s forslag om en ekstra skat på danskerne, siger han i et interview med Indblik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?