Nye tal afslører, hvor hårdt danskerne vil blive ramt af SF’s nye skat – partiet nægter at udtale sig

Pia Olsen Dyhr, partiformand for Socialistisk Folkeparti. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

“Vi springer over”, lyder det fra Socialistisk Folkepartis presseafdeling.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Tilbage i august i år, da sygeplejerskestrejken stadig var i gang og debatten om sygeplejerskernes lønninger var på sit højeste, kom Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr med et markant forslag.

Sygeplejerskerne – og andre statsligt ansatte i såkaldte “kvindefag” – skulle have højere løn, og denne lønstigning skulle finansieres med en formueskat på 0,5 procent på formuer på over 5 millioner kroner.

164.000 danskere bliver ramt – heraf 68.000 i pensionsalderen

Nu viser nye tal fra Skatteministeriet, at hele 164.000 danskere vil blive ramt hårdt på pengepungen, hvis SF’s forslag til en sygeplejerske-skat bliver til virkelighed.

Læs mere om det her.

Heraf vil ca. 68.000 danskere i pensionsalderen og 13.000 lejere blive ramt på pengepungen, og dermed vil skatten altså ramme ganske bredt i den danske befolkning.

Indblik har foreholdt Socialistisk Folkeparti tallene fra Skatteministeriet for at høre, hvad partiet synes om, at sygeplejerske-skatten rammer 164.000 danskere.

SF vil ikke kommentere sagen

Fra partiets presseafdeling lyder det dog, at ingen af SF’s folkevalgte politikere vil kommentere sagen.

– Vi springer over, lød den kontante melding, da Indblik forsøgte at få en kommentar.

SF har tidligere nægtet at udtale sig i en sag, som Indblik dækkede.

Dengang drejede det sig om partiets centrale valgløfte om at bruge 8 milliarder kroner på at “redde” grundvandet af eksperter blev vurderet til at være penge ud af vinduet.

Læs mere om den sag her.

SF’s forslag om sygeplejerske-skat møder kritik

Mens SF ikke selv vil kommentere sit forslag om en sygeplejerske-skat, lyder der dog hård kritik af forslaget fra Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

– SF’s forslag til en formueskat rammer rigtig mange danskere. Det er både pensionisten, boligejeren og lejeren, der skal betale mere i skat. Venstre mener, at der skal være ro om både pensionistens, boligejerens og lejerens skat. Derfor er vi selvfølgelig imod SF’s forslag om en ekstra skat på danskerne, siger han i et interview med Indblik.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?