Nyt kortspil belønner de største ofre

Der er blevet lidt af en nationalsport at føle sig krænket. Snart kan følelsen af forurettelse omsættes til sejr i det nye kortspil ’Offerkort’.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nyt kortspil belønner de største ofre

Der er blevet lidt af en nationalsport at føle sig krænket. Snart kan følelsen af forurettelse omsættes til sejr i det nye kortspil ’Offerkort’.
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net
Shitstorme og krænkede følelser er et efterhånden fast element i den daglige nyhedsdækning, selvom det af og til kan være svært at afgøre, hvad den megen furore egentlig gør godt for.
Snart kan ens krænkede følelser imidlertid bruges konstruktivt og omsættes til sejr i det nyudviklede kortspil ’Offerkort’, som bærer undertitlen ’Vi er allesammen ofre’.
Konceptet går i al sin enkelhed ud på at samle stik og point for til slut at blive kåret som det største offer. Spillets i alt 90 offerkort fordeler sig på kategorierne Hverdag, Kultur, Køn og Politik, og der er mulighed for at lade sig krænke over alt fra Pippi Langstrømpe-karakterer og kønsdysfori til indholdet i Haribos slikblanding Skipper Mix.
’Offerkort’ er udviklet af geolog, lærer og lokalpolitiker for Nye Borgerlige Ulla Kokfelt og Charlotte Lindhardt, der til daglig er historiker og forlægger.
”Nogle gange er det forbløffende, hvor lidt der skal til, før folk bliver vrede og går amok på Facebook. Det kan være manglende Bilka-børnekort, udsolgte Kählervaser eller en andens politiske holdning. Måske skyldes det, at det er lettere at forholde sig til småting end at håndtere terror, Covid-19 og alle de andre rigtige problemer,” fortæller Charlotte Lindhardt om inspirationen til det nye spil.
Hun suppleres af Ulla Kokfelt, som fortæller, at arbejdet med spiludviklingen var overraskende nemt:
”Da vi kom i gang og fik indstillet kikkerten, tog det ene kort hurtigt det andet. At blive krænket over stort og især småt er tidens trend. Det er ikke altid til at forudse, hvornår og hvorfor det rammer – men det gør det. Ved at spille ’Offerkort’ bliver man bedre rustet til livet i en krænkende verden. Man kan vel kalde det en art selvhjælpskort.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3544 “][/vc_column][vc_column width=”1/3”][qk_post id=”9719 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 10653″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?