Speciallæge: ”Sundhedsstyrelsens vaccinekampagne vil koste liv”

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

“Jeg føler mig overbevist om, at denne kampagne vil koste liv. Unge raske mennesker, for hvem selve sygdommen aldrig ville være livstruende, vil dø eller få varige mén efter vaccination”, skriver speciallæge Henrik Dietz i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

– Vaccination er forebyggende medicin, som ofte tilbydes unge og raske: Her gælder en særlig iagttagelse af lægeløftets første bud om ikke at gøre skade.

Disse ord er fra Søren Brostrøm i april 2021. Han henviser her til lægeløftets grundprincip om ikke at gøre mere skade end gavn på patienter.

Men Sundhedsstyrelsens aktuelle vaccinekampagne som er rettet imod unge står i skærende kontrast til lægeløftets grundprincip, mener speciallæge Henrik Dietz.

Speciallægen finder det åbenlyst, at kampagnen ikke handler om sundhed, eftersom at ingen i aldersgruppen 16-29 år er døde af covid-19 i Danmark.

– Der er ingen sundhedsfaglige grunde til at vaccinere denne gruppe. Heller ikke hensynet til andre.

– Ingen skal risikere liv eller helbred ved vaccination mod en sygdom, der ikke er en trussel mod dem. De svage og gamle, som ønsker det, er jo allerede vaccineret.

– Vaccinerne er eksperimentelle, og kliniske forsøg er stadig i gang. Ingen kender de sundhedsmæssige konsekvenser på sigt.

Indblik har tidligere afsløret, at Sundhedsstyrelsens vaccinekampagne har kostet 8,6 millioner skattekroner.

Læs mere om det her.

Kampagnen består bl.a. af videoer med glade unge, der fester ledsaget af budskabet ”kom tilbage til det, du savner”.

Speciallægen mener, at kampagnen er propaganda, eftersom den bunder i en skjult trussel til de ikke-vaccinerede om udelukkelse fra store dele af samfundslivet.

Med denne skjulte trussel mener speciallægen, at kampagnen er i strid med Nürnbergkonventionen og Europarådets resolution 2361, som fastslår at ”ingen må trues til at modtage medicinsk behandling”.

– Jeg føler mig overbevist om, at denne kampagne vil koste liv. Unge raske mennesker, for hvem selve sygdommen aldrig ville være livstruende, vil dø eller få varige mén efter vaccination, skriver speciallæge Henrik Dietz.

Han henviser til, at Statens Serum Institut den 11. maj 2021 besvarede en anmodning om aktindsigt, hvori instituttet skriver, at 4.415 danskere er døde inden for 30 dage efter deres vaccination med enten første eller andet stik.

Dette er 75 procent flere dødsfald end det samlede antal af danskere, der er døde med covid-19, som ligger på 2510 – og aldersfordelingen er næsten den samme som vaccinedødsfaldene, skriver han.

Han tilføjer, at ingen naturligvis ved, i hvor høj grad vaccinerne spiller en rolle som årsagsfaktor i dødsfaldene – men tallene er alligevel tankevækkende set i lyset af den aktuelle vaccinekampagne, skriver han.

– Sundhedsstyrelsen skal holde sig fra de unge. De har brug for at få deres frihed og sociale liv tilbage. Ikke en eksperimentel vaccine.

– Derfor bør Sundhedsstyrelsen straks trække denne propagandakampagne tilbage, afslutter speciallæge Henrik Dietz.

Han er ikke den eneste inden for lægeverdenen, som kritiserer idéen om at vaccinere børn og unge.

Overlæge og formand for børneforeningen, Klaus Birkelund, har også udtalt, at han ikke mener, at man bør vaccinere raske børn.

Læs mere om det her.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?