Vanopslagh med skarp kritik af Mette Frederiksen: “Er der en voksen til stede?”

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

I et Facebookopslag retter LA-lederen en stærk kritik mod regeringen. 

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

I et opslag på sin officielle Facebookside, stiller formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, spørgsmålstegn ved, hvorvidt der er en voksen til stede i den danske regering anført af Mette Frederiksen (S).

I opslaget kritiserer Vanopslagh, hvordan regeringen har brugt sin tid, mens flere danskere er fanget i Afghanistan og frygter for deres liv. 

Den militante islamistiske bevægelse, Taliban, indtog den 15. august Afghanistans hovedstad, Kabul, og fik den afgørende magt over hele landet. 

I Alex Vanopslaghs opslag er der vedhæftet et billede fra Mette Frederiksens egen Facebookside fra den 13. august, hvor hun – trods den akutte krisesituation –  er til en koncert i Odense i selskab med forsvarsminister, Trine Bramsen.

Læs mere om den sag her.

– Hvad får hende til at tage til musikfestival, oven i købet med forsvarsministeren, midt i den største udenrigs- og sikkerhedspolitiske krise siden Muhammed-krisen? Og når hun så er der, hvorfor pokker synes hun så, at hun skal offentliggøre et glad billede af sig selv og en tekst om, hvor fedt det er at feste?, skriver Vanopslagh og fortsætter:

– Danmark har brugt milliarder af kroner henover næsten 20 år på at forhindre Taliban i at tage magten i Afghanistan og endnu værre: 43 danske soldater har givet deres liv for det. Men mens det hele over få dage tabes, så tager statsministeren sammen med forsvarsministeren på musikfestival og sender glade billeder af sig selv på Facebook.

Statsministeriet er ikke vendt tilbage på Indbliks henvendelser, men forsvarsminister Trine Bramsen har overfor Indblik forklaret sig.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?