K-profil med snedig finte: Sådan vil han tvinge Mette Frederiksen til at svare på kritiske spørgsmål fra journalister

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“En statsminister skal ikke kunne gemme sig”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Det har længe været genstand for kritik, at statsminister Mette Frederiksen (S) ofte ikke ønsker at stille op til interviews eller svare på kritiske spørgsmål fra landets journalister.

Senest blev dette tydeliggjort efter statsministerens åbningstale i Folketinget tirsdag i denne uge, hvor hun på det nærmeste flygtede fra pressen for i stedet kun at give et kort interview til TV2 News.

Læs mere om det her.

Nu kommer det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov de nødstedte journalister til undsætning. 

I dag er der nemlig åbningsdebat i Folketingssalen, og selvom Mette Frederiksen kan undvige journalisternes kritiske spørgsmål eller nægte at svare på dem, skal hun svare sine folketingskolleger i salen.

Derfor har Rasmus Jarlov, der under den forrige regering var erhvervsminister, udsendt en efterspørgsel på Twitter.

Her opfordrer han journalister til at sige til, hvis de har nogle spørgsmål, som de gerne vil have statsministeren til at svare på. Så vil han tage dem ved videre ind i Folketingssalen, skriver han.

– Statsministeren stiller ikke op til interviews og svarer ikke på pressens spørgsmål. Men i aften skal hun svare os i folketingssalen. Så hvis nogen journalister har et spørgsmål, som jeg skal stille statsministeren, må I derfor sige til? 

– En statsminister skal ikke kunne gemme sig, skriver han i sit tweet.

Mette Frederiksen er også på det seneste kommet med direkte angreb på landets medier, hvilket har været genstand for kritik.

Læs mere om det her og her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?