Mette Frederiksen svarer på kritik af magtfuldkommen regering: “Kald det hvad I vil”

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

“Kald det hvad I vil”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder beskeden fra statsminister Mette Frederiksen (S) til de mange kritikere, der har kaldt hendes regering for magtfuldkommen.

Frederiksen adresserede kritikerne i sin tale til Socialdemokratiets partikongres i hendes egen valgkreds i Aalborg i weekenden.

Statsministeren erklærede bl.a., at socialdemokrater “er aldrig bange for at tage ansvar”, og “slet ikke i kriser”.

At nogle så mener, at den socialdemokratiske forståelse af “ansvar” kammer over og bliver til magtfuldkommenhed, giver Mette Frederiksen tilsyneladende ikke meget for.

Socialdemokratiet fremlagde på en stor konference i august fremlagde en slags 10-årsplan, som Mette Frederiksen også fremhæver i sin tale.

Indblik har afdækket, hvordan denne socialdemokratiske konference var finansieret via ministerierne for skattekroner.

Læs mere om det her.

Dette har siden været genstand for kritik. En kritik, som Mette Frederiksen dog ikke direkte forholdt sig til på den socialdemokratiske kongres.

I stedet rettede hun en mere indirekte bredside mod hendes kritikere:

– Regeringen har fremlagt 10 fremskridt for Danmark de næste 10 år. Et grønnere Danmark er ét af dem. Fælles er en fornyet tro på, at politik betyder noget. Når vi kan bekæmpe en global pandemi. Fordi vi beslutter os for det. Så er der så meget andet, vi også kan.

– Det har fået nogle til at sige, at vi er magtfulde. Men der er én ting, der er helt sikkert. Man kan ikke bekæmpe klimakrisen. Man kan ikke tackle de helt store udfordringer. Hvis man er magtesløs. Kald det hvad I vil, lød det fra den socialdemokratiske statsminister, der blev mødt med applaus fra salen.

Du kan se Mette Frederiksens tale i sin fulde længde nedenfor.

Den netop overståede weekend var centrum for hele fire politiske landsmøder.

Udover Socialdemokratiet holdt også Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti landsmøder i weekenden.

Til DF’s landsmøde, der i øvrigt var præget af intern uro, skar partiformand Kristian Thulesen Dahl igennem og krævede Mette Frederiksen stillet for en rigsret for hendes rolle i minkskandalen, hvor alle landets mink blev ulovligt aflivet.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?