Minkkommissionen: Dato for genafhøringer bliver rykket

Statsminister Mette Frederiksen (S). Partilederne til TV 2s debat om krig i Europa, i Fællessalen på Christiansborg, tirsdag aften den 8. marts 2022. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)

Der bliver nu rykket rundt på datoerne for genafhøringer i Minkkommissionen, som er ved at granske regeringens ulovlige ordre om at aflive alle danske mink.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Minkkommissionen rykker rundt på datoerne for genafhøringer.

Det oplyser kommissionen på sin hjemmeside.

Konkret betyder det, at der ikke – som det ellers tidligere var blevet meldt ud – vil være afhøringer den 30. marts. I stedet er det den 1. og 8. april, at kommissionen vil indkalde til genafhøringer.

Information om hvilke personer der skal genafhøres, vil blive offentliggjort senest den 23. marts 2022, oplyser kommissionen.

Det vides altså ikke endnu, om minkskandalens hovedpersoner som f.eks. statsminister Mette Frederiksen (S) eller tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S), der måtte gå af som følge af skandalen, bliver indkaldt til genafhøring.

Tidligere har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) dog været til genafhøring i Retten på Frederiksberg. Det skete den 4. januar i år.

Minkkommissionen er en af Folketinget nedsat granskningskommission, der har til opgave at afdække, hvad der skete i minkskandalen, hvor regeringen ifølge flere af landets førende juraprofessorer har gjort sig skyldig i hele tre grundlovsbrud.

Kommissionen skal foretage retlige vurderinger af, om embedsmænd har gjort noget ulovligt, men en evt. rigsretssag mod f.eks. statsminister Mette Frederiksen er en politisk beslutning.

Kommissionens medlemmer består af landsdommer Michael Kistrup (formand), professor Helle Krunke og advokat Ole Spiermann.

Indkaldte vidner i kommissionen er hverken underlagt sandhedspligt eller vidnepligt.

Kommissionen forventes at afslutte sit arbejde og offentliggøre sine konklusioner senest den 1. juli i år.

[adning id="17957"]

Fik du læst?