Aktuelt

Aktuelt

Forløbet af værnepligt for kvinder i Israel

I Danmark debatteres kraftigt, om vi skal have tvungen værnepligt for kvinder. Der er mange emner på bordet. Hygiejniske forhold, uønsket seksuel opmærksomhed, om kvinder har den fornødne styrke, menstruation og meget andet. I Israel har kvinder haft værnepligt siden 1948 og været igennem de samme problemer – man kunne måske lære lidt der.
Vi har også talt med Galit, der har aftjent sin værnepligt.

Aktuelt

Tyskernes frivillige Morgenthau-plan

Som straf for nazismen projekterede USA´s finansminister under Anden Verdenskrig den såkaldte Morgenthau-plan, der skulle forvandle det industrialiserede Tyskland til et landbrugsland. Nu gennemfører den tysk-grønne regering selv planen.

Aktuelt

Regeringens argumenter imod mænds ligestilling hænger ikke sammen…

Alle fra Enhedslisten til Danmarksdemokraterne ønsker mere viden om mænds og drenges ligestillingsudfordringer. Undtagen regeringen og Liberal Alliance. Igen står forældet ideologi i vejen for arbejdet med mænds ligestilling, og igen trækker det spor ind i det feministiske NGO-landskab.

Top secret
Aktuelt

Spioner før og nu

Det er et farligt job at være agent og ikke mindst fordi arbejdsgiverne, nemlig efterretningstjenesterne, aldrig vedstår deres ansvar officielt.

Aktuelt

Tak for lidt i det gamle år

Om en lille uges tid vinker vi farvel til det gamle år. Uden vemod, uden tårer. 2022 bragte mange ulykker med sig og meget lidt lykke.

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]