Afgørende dato nærmer sig: En dobbeltregning fra staten kan sende virksomheder ud over kanten

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Inden længe vil en dobbelt momsregning ramme mange danske virksomheder. Omkring en tredjedel vurderer, at den store regning øger risikoen for, at de går konkurs.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Tilbage i 2020 udskød Folketinget indbetaling af moms for de mange virksomheder, der allerede sidste år var hårdt pressede af den statslige tvangsnedlukning. 
Det betyder dog, at mange virksomheder nu står til at skulle betale dobbelt moms den 1. marts i år. Ifølge erhvervsorganisationen SMVdanmark kan den dobbelte momsregning sende mange virksomheder ud over kanten og føre til en massiv mængde konkurser.
Danmark og store dele af erhvervs- og butikslivet har været lukket ned i snart et år, og derfor har virksomhederne ikke haft nogen jordisk chance for at få den indtjening, der skal til for at betale den dobbelte momsregning.
– SMVdanmark anbefaler derfor, at virksomhederne skal have mulighed for, at momsbetalingen flyttes et halvt år, så en evt. dobbeltregning først rammer, når Danmark forhåbentlig er ude af coronakrisen, eller at der indføres en meget lempelig tilbagebetalingsordning, skriver erhvervsorganisationen i en nylig analyse.
SMVdanmark repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder. I en rundspørge blandt sine medlemmer står det klart, at momsbetalingen kan få voldsomme konsekvenser.
52 pct. af SMV’erne blandt SMVdanmarks medlemmer har udskudt momsen i 2020 og står derfor til at skulle betale moms for omsætning i to kvartaler eller to halvår d. 1. marts. 
Af disse er det hele 29 pct. af de virksomheder, som vurderer, at regningen i nogen, høj eller meget høj grad øger risikoen for konkurs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?