Kultur

Anmeldelse

Muskulær kristendom

En ny bog fokuserer på den kristne gentleman, som var et udbredt ideal førhen. Den gang blev kristendommen opfattet som muskuløs, altså kraftfuld, og i stand til at forandre verden, ikke gennem politik, men gennem hver enkelts aktive indsats båret af en stærk karakter og pligtfølelse.

Anmeldelse

Fra Kølerfigur til Global influencer.

Forfatterne skriver med indlevelse og respekt om de meget forskellige ægteskaber og politiske vilkår, som har rejst ind på Pensylvania Avenue sammen med fruerne. Og så er det lykkedes forfatterne at samle livsgerninger for en række af førstedamerne i en kort og præcis tekst. Første Damer fra Lindhardt & Ringhof er en kort og spændende måde at få genopfrisket hjørneflagene i moderne amerikansk historie.

Anmeldelse

Religion skaber vrede og oprørske mænd

Vi skal kun 200 år tilbage i dansk historie for at finde religiøse konflikter af voldsom art mellem kristne. I en fredelig fynsk landsby opstod der strid mellem præsten og ’de hellige’ som ikke kunne forsones.

Anmeldelse

Den europæiske flygtningepolitik hjælper de forkerte

Asyl- og indvandringspolitikken er umoralsk, hævder tysk professor. Den tilgodeser de stærke, og lader de forfulgte i stikken. Fornuft og rationalitet sættes ud af kraft. Ved den store flygtningestrøm i 2015-16 blev ikke ét menneske reddet, som var i fare. Til gengæld døde titusinder i forsøget på at nå Europa og terrorister fulgte i kølvandet.

Anmeldelse

Kritisk analyse af klima-politikken

Hvis man vil læse en forståelig og god indføring i klimakrise og grøn omstilling ud fra en kritisk vinkel er Søren Hansens bog Troen på klimaet et godt sted at begynde. Bogen er kritisk overfor FN´s klimapanels beregninger og tilsvarende overfor den grønne omstilling, som hvis den realiseres efter planerne kan ødelægge det danske samfund, som vi kender det.

Anmeldelse

Man bliver kristen ved at betale kirkeskat

Den største og næsten anonyme bedrift i danmarkshistorien er opførslen af over 2000 landsbykirker i sten i middelalderen. De ligger der endnu, de fleste, og udgør Danmarks religiøse infrastruktur.

Anmeldelse

Bertolt Brecht og danskerne

Forfatteren Brecht var flygtning i Danmark 1933-39, men blev aldrig integreret og hånede danskerne, som gav ham asyl. Samtidigt støttede han Stalin og kommunismen i tyk og tyndt.

Anmeldelse

De glemte filantroper

I 1800-tallet vrimlede det med filantroper og kunstmæcener, som brugte store summer på at etablere private kunstsamlinger med tanke på at gør dem offentlig tilgængelige.

Anmeldelse

Det er dit ansvar, selvom det ikke er din skyld

Alex Vanopslagh, som er formand for Liberal Alliance, har skrevet en god og let læst bog, som i fortællende stil giver en glimrende og tidsåndsfølsom indføring i LA´s liberale tankegods.

Anmeldelse

De Glemte Ords Bog

Nyudgivet dansk oversættelse er en hyldest til det engelske sprog og når vidt omkring – fra klasseforskelle og industrialiseringens brutale skyggesider til Første Verdenskrig og suffragetterne, der arbejdede for kvinders stemmeret. Oxford English Dictionary skabes, men nogle ord udelades…

Anmeldelse

400 års studenterliv i København

Tidligere var universitetet selvstændigt og dedikeret til at søge sandhed, at skue det himmelske lys, men har forvandlet sig til et top-down styret universitet. De gamle studenterkollegier i København findes stadig og i år fejrer Regensen 400 års jubilæum.

Anmeldelse

Ukraines nationale befrielseskrig

Ruslands overfald på Ukraine har historiske rødder i Ruslands imperiale drømme fra Zar- og Sovjet-tiden, men ukrainerne vil have vestligt demokrati og ikke gammeldags autokrati.

Anmeldelse

Den kolde krig med forældet blik

Den kolde krig 1945-1990 er historie og forskerne kan mere og mere fordomsfrit beskrive våbenkapløbet og terrorbalancen dengang. Men den kolde krig må ikke fortabes i detaljer om antal raketter og våbensystemer.

Anmeldelse

Kelvin Lindemann – En glemt skæbne

En gang var han en af Danmarks mest sælgende forfattere og en kendt kulturpersonlighed, men han døde glemt og ubetydelig. Men Kelvin Lindemann var også en vigtig del af vores og det 20. århundredes historie.

Anmeldelse

Rusland – elefanten i glasbutikken

Nøglen til at forstå Rusland søger vi stadig, og den historiske fremstilling af udviklingen fra Sovjetunionen til Rusland, fra Stalin til Putin, er god at blive klog på. Men vi sidder stadig tilbage med mange spørgsmål.

Anmeldelse

Europa fra krig til enhed

Når vi diskuterer Europas historie i efterkrigstiden og særligt udviklingen af EF/EU, vælter det op med mange hånde motiver til og forklaringer af udviklingen. For som i al historie er årsagerne mange og ofte viklet ind i ideer, ønsketænkning og realpolitik.

Anmeldelse

Pseudoforskning i Danmark

Torsten Skovs bog Pseudoforskning er en bombe under megen forskning på universiteterne i Danmark. Spørgsmålet er kun om den får lov at detonere.

Anmeldelse

Gåden Xi Jinping

Nu er Kinas magtfulde leder Xi Jinping genvalgt som leder, så det er værd at få mere at vide om ham. Har han forstået markedsøkonomiens principper eller er han en Mao 2.0?

Anmeldelse

Tysk kultur mellem to verdenskrige

Flot udstilling på Louisiana om mellemkrigstidens tyske kultur, som giver et billede af et samfund under opbrud og hvor de besøgende kender slutningen.

Anmeldelse

Personligheder og magt

Portrætter af 12 statsmænd og en -kvinde, som på godt og ondt skabte Europa i det 20. århundrede

Anmeldelse

Vor tids heksejagt mod Lars Findsen

Nu får vi Lars Findsens foreløbige version af historien om hans anholdelse og sag. Men meget fortaber sig stadig i hemmeligholdelse og centraladministrationens personfnidder

Anmeldelse

Den intellektuelle rindalist – Henrik Dahls nye bog

Det borgerlige Danmark bør skabe mere kant til velfærdsideologien, mener Henrik Dahl i en ny bog, også selvom det koster regeringsmagten. Samtidigt hylder han velfærdsstatens dissidenter, især Peter Rindal.

Kultur

Hvor gik manden hen, da han gik ud?

Hvis man sætter sig ned og filosoferer lidt over de aktuelt gængse herretyper, så er der akut behov for fornyelse, mod og mandshjerte, hvis vi vil sikre artens overlevelse. Manden med den positivt stærke maskulinitet er i det moderne Woke-samfund blevet så trængt, at der ligefrem er opstået et nyt ord ud af elendigheden. Betamanden.

Anmeldelse

Borgerlig krise

Ny bog skildrer blå partiers krise i langt historisk perspektiv, men forbliver alt for meget en uvedkommende -isme-diskussion.

Anmeldelse

Økonomi i én lektion

Den er trykt i over en million eksemplarer i USA, og godt at få en dansk udgave. Den oplagte studentergave til søn, datter eller barnebarn, uanset hvad han eller hun skal studere.

Anmeldelse

Monopoler, techgiganter og forbrugerens frihed og glæde

Jeg køber mange bøger via Amazon. Og jeg er forbavset over den gode service. Jeg har flere gange ladet en bog returnere (når danske skattemyndigheder krævede et horribelt ekspeditionsbeløb i gebyr for at moms- og toldbehandle den)

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]