Russere dræber berømt dirigent og bortfører tusindvis af ukrainske børn …

For et par dage siden ville russerne ”festligholde” den ulovlige indlemmelse af Kherson-provinsen i Rusland med en koncert. Den ukrainske dirigent nægtede at dirigere, hvorefter de russiske besættelsesstyrker slog ham ihjel!
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Man kommer uvilkårligt til at tænke på Nazityskland.

Det var yndet, at få berømte musikere og hele orkestre til at underholde SS-officerer, hvorefter man dræbte udøverne. Det er blandt andet foreviget i filmen Counterpoint fra 1968.

Ifølge det ukrainske ministerium for kultur og informationspolitik dræbte den russiske hær Kherson Music and Drama Theatre-dirigenten Yuriy Kerpatenko, fordi han nægtede at dirigere en koncert arrangeret af besættelsesstyrkerne. Det var 14. oktober.

Besætternes hensigt med koncerten var at demonstrere en ”Forbedring af det fredeligt liv i Kherson”….

Etnisk udrensning

Rusland fortsætter med at gennemføre massive, tvangsdeportationer af ukrainere. Det ligner en bevidst etnisk udrensningskampagne og krænker tilsyneladende konventionen om forebyggelse af og straf ved folkedrab.

Den russiske vicepremierminister Marat Khusnullin udtalte den 14. oktober, at “adskillige tusinde” børn fra Kherson provinsen allerede er i andre regioner i Rusland (Han ser Kherson som russisk) og befinder sig på plejehjem og i ”børnelejre”.

Tænketanken ISW har tidligere rapporteret, at russiske myndigheder åbent har indrømmet at have bortført børn fra besatte områder i Ukraine til blandt andet adoption hos russiske familier på en måde, der kan udgøre en overtrædelse af konventionerne.

Russiske myndigheder er desuden involveret i en etnisk udrensning ved at affolke ukrainsk territorium gennem deportationer og efterfølgende genbefolke ukrainske byer med importerede russiske statsborgere.

Etnisk udrensning er blevet defineret af FN’s Ekspertkommission som krænkelser af humanitær lov og fandt også sted på det dengang Jugoslaviske territorium for “at gøre et område etnisk homogent ved at bruge magt eller fjernelse af personer fra givne grupper fra området.”

Etnisk udrensning kan ifølge FN-definitionen blandt andet udføres ved tvangsfjernelse.

Disse definitioner af etniske udrensningskampagner er i overensstemmelse med rapporter om tvangsdeportation og -adoption af ukrainske børn, såvel som rapporter fra ukrainske kilder om, at genopbygningsprojekter i Mariupol er beregnet til at huse “tusindvis af russere“, som vil flytte til Mariupol.

Befolkningsudskiftningen er ikke ubetydelig. Det rapporteres at over fire millioner ukrainere er blevet flyttet til lejre i Rusland, hvor nogle er udsatte for krigsforbrydelser.

Kilder:

Det ukrainske ministerium for kultur og information

Tænketanken ISW – Washington

[adning id="17957"]

Fik du læst?