Toppolitiker: Mette og Løkke er magtmennesker og deres projekt er et luftkastel

Venstres næstformand Stephanie Lose har ikke meget til overs for sin tidligere formands forslag om en midterregering med Mette og Socialdemokratiet, og mener, at det eneste, de to har til fælles, er, at de er magtmennesker.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Valgkampen rinder mod ende, og i morgen skal alle myndige danskere ned til sit lokale valgsted og afgive sin stemme.

Hertil er folketingsvalget i år så tæt som det nogensinde har været, hvilket især kan ses på de ekstremt svingende meningsmålinger.

En af grundene til, at dette er tilfældet, er blandt andet den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye politiske projekt Moderaterne.

Den tidligere Venstreformands har siden Folketingsvalgets udskrivelse været kåret til potentiel kongemageren af Danmarks næste statsminister.

Da vi cirka ramte midtpunktet for dette års valgkamp, begyndte Løkke dog at lægge sig fast på muligheden for en midterregering med S, V og Moderaterne.

Det så landets nuværende statsminister som en mulighed for at kunne bevare magten, og tog derfor imod forslaget med åbne arme.

Men dette mener Venstres næstformand, Stephanie Lose, er et luftkastel, og mener dertil, at Mette taler med to tunger, skriver hun på Facebook.

Mette udnytter Løkkes forslag og taler med to tunger

Næstformanden, der kom på posten efter Løkkes eget exit som følge af fiaskoen ved valget i 2019, starter sit opslag med at bekendtgøre, hun godt forstår, at folk er i tvivl, i forhold til hvor krydset skal sættes.

Men der dog er én ting, der er sikkert, understreger hun, og det er, at Løkke og Mettes projekt er et luftkastel.

Lose mener, at Mette taler med to tunger, og eksemplificerer dette ved at berette:

 – Mette siger på sin Facebook-side i går, at hun er blevet bestyrket i sin tro på, at der kan dannes en bred regering. Det er jo mageløst, al den stund at den socialdemokratiske spinmaskine samtidig tæver løs på alle de blå partier, og alle kræfter er sat ind på at sikre et rent rødt flertal, der kan udløse en ræverød regering.

Lose fremhæver derudover, at Mette ikke værdigede Løkkes selvsamme forslag et øje, da han foreslog det i valgkampens døende sekunder tilbage i 2019.

Løkke stod dengang i samme situation, som Mette gør nu, med faldende opbakning og tågede udsigter.

Derfor forstår Lose godt, at piben i dag har en anden lyd fra Mettes side af, men samtidig tror hun ikke, at det er andet end blot et forsøg på at bevare magten.

Lose: Mette og Løkke er magtmennesker. Dét har de dog til fælles.

Lose mener nemlig ikke, at Mette og Løkke har andet til fælles, end at de begge er magtmennesker, og tilføjer:

– De to hverken kan eller vil danne en regering, der kan samle os danskere. Det fælles projekt om en bred regering hen over midten er et luftkastel.

Det eneste problem med Loses hypotese omkring falske forhåbninger, er, at hun ikke kommer med forklaringen for, hvad der så vil ske, hvis Mette og Løkkes midterregering ikke bliver til virkelighed.

Afslutningsvis kommer Lose dog med opråbet, at hvis man er i tvivl om, hvad man skal stemme, så skal man i hvert fald ikke lade luftkastellet afgøre, hvor krydset skal sættes.

[adning id="17957"]

Fik du læst?