AstraZeneca-vaccine sat i bero i yderligere tre uger

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Har du en tid til vaccination med AstraZeneca-vaccinen de næste tre uger, bliver du ikke ombooket til en anden vaccine, men får i stedet vaccinationstiden aflyst.
Det siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde om AstraZeneca-vaccinen. Den er nu sat i bero i yderligere tre uger.
Det betyder, at regionerne nu går i gang med at aflyse alle tider til både første og andet stik med AstraZeneca de næste tre uger.
Skulle AstraZeneca-vaccinen blive fjernet helt fra den danske udrulning, vil personer, der har fået første stik, få en anden vaccine.
– De over 140.000 personer, der har fået AstraZeneca, vil selvfølgelig blive færdigvaccinerede. Bliver det ikke med AstraZeneca-vaccinen, bliver de færdigvaccinerede med en anden vaccine, siger Søren Brostrøm.
Sundhedsstyrelsen oplyser, at hvis vaccinationer genoptages 15. april, vil der være omkring 220.000 vaccinedoser klar til brug.
20.000 af dem vil straks gå til personer, der fik første stik i uge 6, så der ikke kommer til at gå længere tid end de anbefalede, maksimale ni uger mellem første og andet stik.
De resterende 200.000 vil gå til første stik.
I forvejen har AstraZeneca-vaccinationer været sat på pause i to uger. Det kan nu blive op til fem uger i alt.
Den fortsatte pause skyldes, at myndighederne har brug for mere tid til at undersøge, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og blodpropper blandt vaccinerede.
Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal man modtage sit andet stik med AstraZeneca-vaccinen mellem fire og ni uger efter første stik.
I en måling af Megafon for TV 2 og Politiken har én ud af tre svaret, at de vil sige nej tak til vaccination med AstraZeneca.
På pressemødet blev Søren Brostrøm spurgt, om det i princippet er muligt at udskyde sin vaccination ved at vente med at bestille tid, indtil man får tilbudt den vaccine, som man gerne vil have.
– Ja, men det håber jeg ikke, at folk gør, svarer Søren Brostrøm.
Han opfordrer til, at man bestiller en tid, så snart man får invitationen til vaccination.
Fordi alle vacciner, man kan blive tilbudt, vil være anbefalet af Sundhedsstyrelsen, og det er derfor vacciner, han selv gerne vil tage, lyder det fra Søren Brostrøm.
/ritzau/

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.