Betjent får ingen straf for sin ulovlige ordre: Politiet har ingen kommentarer

Foto: Shutterstock

En betjent i Københavns Politi gav tidligere på året en ulovlig ordre. Sagen ender dog uden konsekvenser for betjenten.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

OPDATERING: Statsadvokaten har nu omgjort Den Uafhængige Politianklagemyndigheds beslutning. Det betyder, at efterforskningen i den omtalte sag fortsætter alligevel. Indblik følger fortsat sagen.

Sådan fremgår det i et tilbagesvar til forurettede, aktivisten og podcasteren Lars Kragh Andersen, og hanss advokatfuldmægtige, Rasmus Munch Søndergaard, fra Københavns Politi.

Den ulovlige ordre kan ses i en video på Lars Andersens YouTube-kanal.

I videoen ses betjenten med ID-nummeret “E2442”, komme gående imod Lars Andersen, som filmer begivenheden.

Du må ikke filme mit ansigt, siger betjenten.

Lars Andersen svarer dog, at det må han gerne. Betjenten svarer hertil, at hvis Lars filmer hans ansigt og lægger det ud, vil han blive sigtet. Dog kan han ikke oplyse, hvad Lars vil blive sigtet for. 

Læs mere om det her.

Lars Kragh Andersen forsøgte sig efterfølgende med, at søge aktindsigt i “E2442”’s personalesag, igennem sin advokatfuldmægtige, Rasmus Munch Søndergaard.

Københavns Politi valgte dog at afvise hans anmodning om aktindsigt, da de mente, det kunne bruges til at chikanere betjenten.

Københavns Politi opfattede i øvrigt dette som “en mulig anmeldelse” af betjenten, hvilket fik dem til at videresende videoen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

– Københavns Politi har i forbindelse med offentliggørelsen af videooptagelsen oplyst, at Københavns Politi på baggrund af blandt andet din videooptagelse har valgt at præcisere reglerne på området overfor alle medarbejdere, skriver Københavns Politi i et brev til Rasmus Munch Søndergaard.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed valgte at afvise anmeldelsen, da “der ikke er grundlag for at indlede en efterforskning”. 

Som begrundelse for dette, mener de at udtalelserne fra betjenten ”ikke har en sådan karakter, at der er tale om et strafbart forhold.”

Desuden mener de, at det i en sag som denne er tilstrækkeligt med disciplinær indskriden, fremfor offentlig tiltale.

Hverken Københavns Politi eller Den Uafhængige Politiklagemyndighed vil kommentere sagen overfor Indblik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?