Brostrøm: Vi dropper AstraZeneca-vaccinen helt

AstraZeneca-vaccinen droppes i Danmark
Philip Davali/Ritzau Scanpix

AstraZeneca-vaccinen fjernes fra det danske vaccinationsprogram.

Det bekræfter Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde.

Danmark er det første land i verden til at droppe vaccinen helt.

– Det har været en svær beslutning midt i en epidemi at fortsætte vaccinationsprogrammet uden en effektiv og tilgængelig vaccine mod covid-19. Men vi har andre vacciner til rådighed, og vi har god kontrol med epidemien, siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

Tanja Erichsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, oplyser samtidig på pressemødet, at man er enig i Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) vurdering af, at der er flere fordele end ulemper ved vaccinen.

Overordnet er det en sikker og effektiv vaccine til behandling af covid-19- sygdom, siger Tanja Erichsen på pressemødet.

I en pressemeddelelse tilføjer Sundhedsstyrelsen, at på grund af pauser i leverancer af vacciner fra Johnson & Johnson, kan disse ikke benyttes.

– Vedrørende Janssen-vaccinen fra Johnson & Johnson, har producenten sat leverancerne i karantæne, så de aktuelt ikke kan anvendes i Danmark, skriver styrelsen.

/ritzau/

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

[adning id="17957"]

Fik du læst?