Brostrøm: Vi dropper AstraZeneca-vaccinen helt

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AstraZeneca-vaccinen fjernes fra det danske vaccinationsprogram.

Det bekræfter Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde.

Danmark er det første land i verden til at droppe vaccinen helt.

– Det har været en svær beslutning midt i en epidemi at fortsætte vaccinationsprogrammet uden en effektiv og tilgængelig vaccine mod covid-19. Men vi har andre vacciner til rådighed, og vi har god kontrol med epidemien, siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

Tanja Erichsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, oplyser samtidig på pressemødet, at man er enig i Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) vurdering af, at der er flere fordele end ulemper ved vaccinen.

Overordnet er det en sikker og effektiv vaccine til behandling af covid-19- sygdom, siger Tanja Erichsen på pressemødet.

I en pressemeddelelse tilføjer Sundhedsstyrelsen, at på grund af pauser i leverancer af vacciner fra Johnson & Johnson, kan disse ikke benyttes.

– Vedrørende Janssen-vaccinen fra Johnson & Johnson, har producenten sat leverancerne i karantæne, så de aktuelt ikke kan anvendes i Danmark, skriver styrelsen.

/ritzau/

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.