Dagens afstemning: Har du tillid til Magnus Heunicke?

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke har været centrum i en lang række skandalesager. Men har du stadig tillid til ham? Giv din mening til kende i afstemningen her.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indtaget en nøglerolle i coronahåndteringen herhjemme, og er som konsekvens heraf blevet en af Danmarks mest magtfulde personer.

Takket være den nye epidemilov og en lang række hastelove er Heunicke blevet tildelt nogle endog meget vidtgående magtbeføjelser.

Bl.a. kan han tvangsisolere, tvangsbehandle og tvangsvaccinere danskerne og også egenhændigt lukke skoler, restauranter og beslaglægge privat ejendom.

Dog har sundhedsministeren ikke altid forvaltet denne enorme magt ordentligt under coronavirusudbruddet.

Således er Magnus Heunicke for nyligt blevet afsløret i at have givet forkerte oplysninger til Folketinget i en skandaløs vaccinesag. Læs mere om det her.

Tidligere har der været flere lignende sager, hvor Heunicke har afgivet usande forklaringer til sine politiske kolleger eller vildledt selvsamme, tilbageholdt afgørende dokumenter, eller endda vildledt borgere, der forsøgte at gå i direkte dialog med ham.

I løbet af coronahåndteringen er Heunicke også blevet tildelt to “næser” af Folketinget i skandalesagerne om de ubrugelige respiratorer, der blev sendt til Italien og den ulovlige aflivning af alle danske mink.

Alt dette risikerer at slide på Magnus Heunickes troværdighed og borgernes tillid til ham. 

Derfor er spørgsmålet: har du tillid til Magnus Heunicke?

Giv din mening til kende i afstemningen herunder.

Du kan kun stemme én gang, men del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan være med.


[adning id="17957"]

Fik du læst?