“Det her skal have store konsekvenser”: Mette Frederiksen reagerer på Ruslands invasion af Ukraine

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen skal torsdag aften til ekstraordinært topmøde i EU om Ruslands invasion af Ukraine.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk 

Ruslands invasion af Ukraine er nu en realitet.

Det står klart efter, at Rusland fra morgenstunden torsdag har gennemført missilangreb adskillige steder i Ukraine, mens russiske militærkøretøjer er kørt over grænsen til Ukraine flere steder.

Læs mere om den russiske invasion her.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har ligesom en række andre danske og internationale politikere været hurtigt ude og fordømme angrebet på Ukraine.

– Jeg fordømmer Ruslands angreb på det stærkeste. Det er en skræmmende og helt uprovokeret handling, der strider mod FN-Pagten og folkeretten. Det her skal have store konsekvenser for Rusland. EU og NATO vil mødes inden for kort tid, udtaler hun således i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

EU har allerede annonceret, at man vil indføre de hårdeste sanktioner nogensinde mod Rusland som reaktion på angrebet.

– Senere i dag vil vi præsentere en pakke med massive sanktioner for EU-landenes ledere, lyder det fra EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

Torsdag aften mødes EU-landenes ledere ved et ekstraordinært topmøde i Bruxelles. Her forventes det, at man vil vedtage en massiv sanktionspakke.

Samtidig vil de forskellige regeringsledere diskutere, hvordan man i øvrigt kan hjælpe Ukraine – herunder, hvordan man skal håndtere den strøm af ukrainske flygtninge, som mange forventer vil komme.

[adning id="17957"]

Fik du læst?