Frisør er imod nyt krav: "Jeg vil helst ikke stå og være politibetjent"

Privatfoto.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Frisør Laura Falk fra Bornholm er glad for snart at kunne genåbne sin salon. Men hun er mindre begejstret ved udsigten til at skulle kontrollere hendes kunder for at se, om de kan fremvise en negativ coronatest.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Ekspertgruppen, som regeringen har nedsat i forbindelse med genåbning af samfundet, mener, at kunder skal kunne fremvise enten en negativ coronatest eller dokumentation for vaccine, før de kan komme til.
Den idé er Laura Falk, der driver Focus Hair i Nexø på Bornholm sammen med to ansatte, ikke fan af.
– De har lagt op til, at vi skal bære mundbind i salonen – det har ellers ikke været et lovkrav før, og heller ikke sidste gang vi genåbnede. Jeg synes personligt at det giver falsk tryghed, fortæller hun til Indblik.
Desuden lægges der op til, at kunderne skal fremvise en negativ test:
– Omkring det her med, at vi skal vise negativ test for mine ansatte og mig, det er jo fint nok med den her ekstra sikkerhed. Men jeg vil helst ikke stå og være den politibetjent, der forlanger en negativ test af kunderne. Skal jeg så afvise dem, og sige de kan gå igen? Det synes jeg er et problem.[/vc_column_text][vc_single_image image=”14608″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]Laura Falk har aldrig tidligere haft oplevet problemer i forhold til, at der kom syge kunder for at blive klippet:
– Vi har altid stolet på folk, og vi har aldrig haft problemer med at kunder mødte op syge. Jeg mener godt, at vi kan gøre arbejdet forsvarligt, selv uden krav om negative tests. Det gjorde vi fint, da vi åbnede i foråret, hvor vi havde en god rutine og sørgede for at spritte af, slutter Laura.
I øvrigt oplyser Laura, at hun ikke ved, hvilken bøde hun risikerer, hvis en kunde klippes uden at have vist en negativ coronatest eller dokumentation for vaccine.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?