Gruppe bag borgerforslag: Her er 6 grunde til at ophæve coronapasset

Foto: Tom Little/AFP/Ritzau Scanpix

Der foreligger således ikke et rationelt grundlag for indførelse af et coronapas, men gener og ulemper er betydelige”, lyder det fra gruppen bag et populært borgerforslag om at ophæve coronapasset straks.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

De kendte læger Søren Schifter og Kim Varming har sammen med økonomiprofessor Christian Bjørnskov og Niels Jacob Bundgaard Nielsen for nyligt stillet et borgerforslag med titlen “Ophæv beslutning om coronapas”.

Læs mere om borgerforslaget her.

I borgerforslaget, der har fået næsten 25.000 støtter på omkring to uger, oplister de 6 konkrete grunde til at afskaffe coronapasset.

De lyder som følger:

1) Beslutningen om coronapas medfører betydelige gener både for kunder og forretningsdrivende.

2) De forretningsdrivende pålægges at udføre en kontrolfunktion som er uden relation til deres næring.

3) Beslutningen om coronapas er en unødvendig overregistrering af borgernes adfærd, som yderligere medfører besvær og begrænser spontane udfoldelsesmuligheder.

4) Beslutningen om coronapas er potentielt diskriminerende over for udlandsboende danskere i forbindelse med besøg i Danmark pga. manglende mulighed for at opfylde diverse dokumentationskrav.

5) Beslutningen om coronapas medfører kompromittering af datasikkerhed pga. uautoriseret adgang til sundhedsdata.

6) Der er ingen videnskabelig dokumentation for evt. effekt af de restriktioner og kontrolfunktioner, som er besluttet med indførelsen af et coronapas.

Forslaget har i skrivende stund 24.837 støtter. Det er stillet den 02. maj 2021, og dets slutdato er sat til den 29. oktober 2021.

Når forslaget 50.000 underskrifter inden slutdatoen, skal det behandles i Folketinget.

Et bredt flertal har netop indgået en aftale om en mulig udfasning af coronapasset. Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) vil coronapasset “formentlig” blive udfaset efter sommerferien.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?