#metoo og #minktoo – begge kræver handling og ansvarlighed

Christian Strarup langer ud efter regeringens støttepartier: Minksagen handler ikke kun om mink, men om demokrati.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10932″ img_size=”1020×436″][vc_column_text]

#metoo og #minktoo – begge kræver handling og ansvarlighed

Christian Strarup langer ud efter regeringens støttepartier: Minksagen handler ikke kun om mink, men om demokrati.
Af Christian Strarup, MBA
En hjørnesten i #metoo-bevægelsen er, at krænkerne skal stå til regnskab for deres ugerninger, og derfor peger pilen på de ledere, som har ansvar for at handle og træde i karakter. Vi spørger – og med rette – lederne om, hvad de har gjort, og stiller dem til regnskab, hvis de har vidst, men undladt at handle. Vi forventer, at de handler. Vi kræver at de handler. Også selv om der ikke findes en grundlov eller specifik paragraf.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10935″ img_size=”300×300″][vc_column_text]Christian Strarup er MBA, senior marketing manager. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Men hvordan forholder det sig, når det gælder grundlovsbrud. Når en enerådig, magtsyg statsminister bryder Grundloven for at gennemtrumfe sin vilje – uden at have demokratisk opbakning? Har vores politiske ansvarlige ledere så ikke også pligt til at handle og træde i karakter. Bremse udviklingen og afviklingen af vores demokrati?
Derfor hviler der et umådeligt stort ansvar på SF, Enhedslisten og Radikale  Venstre – for de har magten, men også pligten til at træde i karakter. De tre støttepartier skal nemlig beslutte, om de fortsat vil lægge stemmer til en statsminister, som lader hånt om Grundloven, lader en ulovlig ordre fortsætte og slagter et helt erhverv.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Det ansvar skal støttepartierne være bevidst om. Og undlader de at handle, er de de facto med til at legitimere det største grundlovsbrud og politiske skandale i nyere tid.
Faktisk vil jeg gå så langt som at hævde, at undladelsessynder i en sag om grundlovsbrud er langt værre end undladelsessynden i en #metoo-sag. For den undladelsessynd får konsekvenser for demokratiet langt ud over de perioder, som partilederne får i Folketinget. Vi skal leve med konsekvenserne. Vi skal se vores demokratiske rettigheder blive knægtet uden konsekvenser. Og det kan vi selvsagt ikke være med til.
For både #metoo og i #minktoo er farveblinde for politiske tilhørsforhold. Begge dele er større, end hvem der sidder for bordenden i Statsministeriet. Det handler om vores demokrati – og undlader man som leder at handle, tager man del i ansvaret for, at det får lov at fortsætte.
Så kære politiske ledere af SF, Enhedslisten og Radikale Venstre – kan I se jeres børn og vælgere i øjnene, hvis I undlader at handle i denne meget alvorlige sag? Jeres børn skal leve med de svigt, som I udviser, hvis ikke i handler. Jeres børn vil læse om jeres svigt i historiebøgerne – for det her handler om vores grundlovssikrede rettigheder og demokrati.
Derfor er der kun ét ansvarligt valg at træffe for Pia Olsen Dyhr, Pernille Skipper og Sofie Carsten Nielsen, og det er at trække støtten til Mette Frederiksen-regeringen og lade en rigsret bedømme, om Mette Frederiksen, Mogens Jensen, Magnus Heunicke, Trine Bramsen og Nick Hækkerup har begået lovbrud, og udmåle evt straf.
Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”9999″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”10680″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”10592″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?