Mette F. byder Biden velkommen: Her er de områder, vi bør samarbejde på

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Den socialdemokratiske statsminister håber, at USA’s nye præsident vil samle USA og hjælpe med at bekæmpe klimaforandringer.
Et stort tillykke lyder fra statsminister Mette Frederiksen (S) til USA’s præsident, Joe Biden, som onsdag har overtaget embedet fra Donald Trump.
I et opslag på Facebook skriver statsministeren, at hun håber, den nye præsident bliver en samlende kraft “efter den uro og splittelse, vi desværre har set vokse i det amerikanske samfund”.
– Vores to lande er tæt knyttet og nære allierede, skriver Mette Frederiksen.
Særligt byder Mette Frederiksen Joe Biden og resten af det amerikanske samfund “velkommen tilbage i kampen mod klimaforandringerne”.
– En kamp, vi igen deler, skriver hun med henvisning til, at USA under præsident Donald Trump i store træk meldte sig ud af det internationale, politiske samarbejde for klimaet.
Generelt har verden brug for et stærkt samarbejde med USA om internationale udfordringer og kriser, mener statsministeren.
– Verden har brug for amerikansk lederskab for at styrke internationalt samarbejde, demokrati og menneskerettigheder.
Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ser frem til de næste fire år med Joe Biden ved roret i Det Hvide Hus i Washington D.C.
– Danmark og USA er gamle, stærke og tætte venner og allierede, skriver han i et opslag på Facebook.
Han lægger – ligesom statsministeren – vægt på, at amerikanerne med Joe Biden som leder forventes at træde i karakter i arbejdet mod klimaforandringer.
– Danmark og USA skal sammen kæmpe for klimahandling, styrke det internationale samarbejde og stå vagt om demokrati og vores fælles værdier.
– Jeg glæder mig over, at Biden i sin første tale understregede, at USA nu vil forny sine alliancer og vise lederskab igen. Det er der brug for.
/ritzau/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?