Myndighederne leverer vaccinebudskab til børn og unge på TikTok

Screenshot fra TikTok-videoen, hvor Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz optræder.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Som noget nyt er Lægemiddelstyrelsen kommet på det sociale medie TikTok, hvor styrelsen vil informere børn og unge om bl.a. vacciner mod covid-19.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
– Prøv at høre, der er sgu ikke nogen der læser aviser længere eller ser TV. Næ, det er på TikTok det foregår, så der må vi også være, siger Thomas Senderovitz i en TikTok-video, der også cirkulerer på bl.a. Twitter netop nu.
Den ledsages af skarpe kommentarer som:
– Hvis nu ikke forældre vil lade deres børn vaccinere, så er det vigtigt at myndighederne har direkte adgang til disse forsømte børn via sociale medier.
TikTok er et socialt netværk, hvor brugere normalt deler korte videoer med sang-efterligning, humor og dans. Det ejes af et Beijing-selskab, der blev grundlagt i 2012 af Zhang Yiming.
Men i denne video er det hverken dans eller sang, men snarere Lægemiddelstyrelsens direktør, som taler varmt for vacciner.
I starten af videoen bliver Senderovitz meget overrasket over, at en kvinde med en filmende mobiltelefon går ind i hans møderum, mens hun stiller spørgsmål.
Men til sidst i videoen er han vendt på en tallerken. For i løbet af 30 sekunder er han sikker på at det er på TikTok, det foregår og ikke i medierne.
Undervejs udtaler han også om de betinget godkendte vacciner:
– Covid-19 vaccinerne, det er her det sker. Det er os der arbejder med at godkende dem og overvåge dem, så alle kan være trygge ved at få dem.
Videoen er set mere end 20.000 gange på TikTok og er blevet fulgt op af en anden video med information om de forskellige covid-19 vacciner.
Indblik.net har ikke viden om, hvorvidt det er lovligt at reklamere for vacciner gennem sociale medier, der henvender sig til børn.
Herunder en beskrivelse af hele videoen, der også kan ses via dette link.
Kvinde går gennem glasdøren.
Thomas Senderovitz: – Hejsa!
– Hej Thomas er du klar på nogle hurtige spørgsmål?
TS ser overrasket ud og siger:
– Shit, hvad har I nu fundet på?
Kvinde: Vi har fundet på TikTok.
TS tager hænderne op til hovedet og siger: 
– Det er løgn, men straks efter: 
– OK, jeg er klar.
Kvinde: Hvor er vi henne lige nu?
TS: Vi er i Lægemiddelstyrelsen. Det er den fedeste arbejdsplads i Danmark.
Kvinde: Og hvad laver man herinde?
TS: – Man laver rigtigt meget. Man arbejder med lægemidler, godkender, overvåger lægemidler og en masse andre ting. 
Kvinde: Og hvad med covid-19 vaccinerne? Står I også for dem?
TS: Covid-19 vaccinerne, det er her det sker. Det er os der arbejder med at godkende dem og overvåge dem, så alle kan være trygge ved at få dem.
Kvinde: – Så der har været travlt på det sidste?
TS: – Der har været megatravlt
Kvinde: – Hvorfor er I så kommet på TikTok?
TS: – Prøv at høre, der er sgu ikke nogen der læser aviser længere eller ser TV. Næ, det er på TikTok det foregår, så der må vi også være, slutter Senderovitz med at sige. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?