Nye Borgerlige-profil: Derfor skal vi ikke have coronapas

Lars Boje Mathiesen. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Den socialdemokratiske regering vil i samarbejde med erhvervslivet indføre coronapas i Danmark. Men den idé er Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige imod.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Et digitalt coronapas er vejen til en genåbning af samfundet, mener både regeringen og erhvervslivet. 
I går kunne fungerende finansminister Morten Bødskov (S) således sammen med formændene fra Dansk Industri og Dansk Erhverv annoncere, at man nu arbejder på en løsning med et digitalt coronapas i Danmark.
Et sådant pas skal give adgang til bl.a. rejser, men muligvis også restaurationsliv og andet inden for de danske grænser, hvis man er vaccineret.
Selvom mange byder idéen velkommen, er der også kritikere. En af dem er folketingsmedlemmet Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige.
– Nej, vi skal ikke indføre et vaccine pas internt i Danmark, som regeringen ønsker. Det er både forfejlet og unødvendigt, starter han et populært Facebook-opslag.
– Forfejlet, fordi vi ved at regeringen reelt havde et ønske om at tvangsvaccination skulle indgå i den nye epidemilov, men Folketinget sagde fra. Nu ønsker de så de facto at indføre det alligevel, bare som et vaccine-pas, der splitter befolkningen op.
Lars Boje Mathiesen frygter, at coronapasset bliver permanent, hvis det først indføres.
– Hvis de først indfører det, så forsvinder det ikke igen. For næste vinter kommer måske en ny variant? Og hvorfor skal det egentlig kun gælde corona? Det kunne jo også gælde for influenza? Der er ca 800-1100 dødsfald hvert år som relateres dertil, og det koster samfundet milliarder, skriver han.
– Vi kommer som borgere til at skulle dokumentere at vi er raske, i statens øjne, før vi kan bevæge os frit i vores eget land. Det er ikke et samfund jeg ønsker.
Nye Borgerlige-profilen vurderer endvidere, at coronapasset alligevel vil være overflødigt, når det først indføres på grund af som vejr, flokimmunitet og vacciner. Det forlyder nemlig fra regeringen, at passet vil tage tre til fire måneder at udvikle.
– Jeg vil også gerne tilbage til normalen. Men vi skal være meget opmærksomme på at vi ikke mister noget grundlæggende i vores samfund, såsom retten til privathed om sygdom, på vejen derhen. For så skifter vi bare nogle restriktioner ud med andre, runder Lars Boje Mathiesen sit opslag af.

[adning id="17957"]

Fik du læst?