Nye tal: Positivprocenten falder

Yderligere 470 er testet positive for coronavirus
Claus Bech/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det seneste døgn er 470 personer testet positive for coronavirus.
Det viser den seneste daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).
De 470 positive tilfælde er fundet blandt 129.002 coronaprøver. Det vil sige, at 0,36 procent af prøverne har været positive.
Tirsdag lød positivprocenten på 0,43 procent.
Testresultaterne fra SSI dækker over de såkaldte pcr-test, som regionerne står for at udføre. Det er de test, hvor man bliver podet i halsen.
Åse Bengård Andersen, ledende overlæge ved Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet, siger, at det ser positivt ud, men hun havde håbet, at smittetallene var lavere.
– De går i den rigtige retning. Men det er stadig lidt generende at se den smittespredning, der trods alt stadig foregår. 470 bekræftede tilfælde er stadig for mange.
– Heldigvis er der ikke så mange, der bliver indlagt med diagnosen, og det håber vi heller ikke, der kommer. Forudsætningen for, at vi ikke får nogen ind på hospitalerne, er, at der ikke foregår for meget ude i samfundet, siger hun.
Yderligere 11 personer, der har været smittet med virusset, er døde. Dermed er i alt 2255 smittede døde siden midten af marts sidste år.
Antallet af patienter, der er indlagt med coronavirus, er senest opgjort til 370. Det er én færre på et døgn. Senest antallet af coronaindlagte var så lavt, var 11. december sidste år.
Ud af de 370 indlagte ligger 74 på en intensivafdeling. Og af dem får 51 hjælp til at trække vejret af en respirator. De to tal er blandt de laveste i flere uger.
– Der har været en stejl nedgang i behovet for sengepladser. Det er de meget syge patienter på intensiv, der stadig hænger ved, men vi får ikke nær så mange nyindlæggelser, og det er jo rigtig dejligt, siger Åse Bengård Andersen.
– Vi begynder at agere ud fra det og håber, at vi får mulighed for at lave nogle af de andre ting, som vi bør tage os af, siger hun.
Overlægen understreger dog, at der skal være mere fokus på smittekæder, fordi det daglige smittetal burde ikke være så højt, når store dele af samfundet er lukket ned.
Hun forventer til gengæld, at den positive udvikling med færre indlagte betyder, at restriktionerne lempes i den nærmeste fremtid.
– Vi kan jo ikke sidde bag lukkede døre fra nu af og i al evighed. Og samtidig med vi holder os indendørs, kører det på fuld kraft med vaccinationerne, og vi åbner ikke det hele på en gang.
– Der åbnes op trin for trin, og så kan man se, hvornår vi løsner for meget. Det går, som vi håbede på, men man kan jo altid være utålmodig, siger hun.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?