Pape vil sløjfe alle restriktioner: “Alt er åbent”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er tid til, at vi vender tilbage til det Danmark, vi kendte før epidemien, lyder det fra De Konservatives partiformand. 

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

– Vi er nu så langt i epidemien, det er tid til, vi vender hele corona-diskussionen på hovedet.

Sådan lyder det i et Facebook-opslag fra De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen op til nye forhandlinger om den fortsatte genåbning af Danmark, der skal finde sted mandag.

Han mener, at coronasituationen nu er så meget under kontrol – i skrivende stund er der blot 163 indlagte – at hele diskussionen om genåbning skal vendes på hovedet.

– Jeg foreslår derfor statsministeren og de andre partiledere, at vi begynder forfra. Hvad betyder det så konkret? 

– At vi mødes om et blankt stykke papir og siger, at alt nu er åbent – og så kan diskussionen handle om de få, der er nødt til at holde lukket. 

– Vi vil på den måde fjerne ALLE de uforklarlige regler og retningslinjer, som ingen længere kan finde hoved og hale i. Udgangspunktet må være, at der er behov for ekstremt få regler, som smitten er nu, skriver Søren Pape Poulsen, der afrunder sit opslag således:

– Det er tid til, at vi vender tilbage til det Danmark, vi kendte før epidemien.

Overfor det statsejede medie DR har Pape uddybet, at enkelte restriktioner med fordel kan bibeholdes, og partiformanden er f.eks. tøvende overfor at genåbne nattelivet.

Dog er budskabet fortsat klart:

– Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet, siger Søren Pape Poulsen til DR.

[adning id="17957"]

Fik du læst?