Partistrid: DF er ikke længere et borgerligt parti, siger Nye Borgerlige-profil

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Bølgerne gik højt under en diskussion mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i Deadline på DR2. DF’s formand Kristian Thulesen Dahl har nu definitivt fraskrevet DF fra blå økonomisk politik, mener Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen.

Af Philip Friis, philip@indblik.net

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl var sammen med Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen i weekenden i debat i DR2-programmet Deadline for at diskutere økonomisk politik.

Kort efter diskussionen i Deadline offentliggjorde Thulesen Dahl et opslag på Facebook.

– Jeg mangler stadig en egentlig økonomisk plan fra Nye Borgerlige. Hvor de lægger kortene åbent frem. Så danskerne kan se, konsekvenserne af deres økonomiske politik.[/vc_column_text][vc_column_text]På DF’s hjemmeside uddyber Thulesen Dahl sit Facebook-skriv med et længere indlæg med overskriften ”Torsdag aften blev den afgørende forskel på Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige slået fast!”.

Og i en kommentar til DF-formandens Facebook-opslag påpeger Lars Boje Mathiesen, at dette faktisk netop er tilfældet, dog af nogle andre årsager.

Nye Borgerlige: Dansk Folkeparti fører socialistisk økonomisk politik

Boje mener, at Thulesen Dahl for alvor har slået fast, at DF definitivt lægger sig fast på en socialistisk/socialdemokratisk økonomisk politik.

Og han skriver endvidere til Thulesen Dahls opslag, at de postulerede virkninger af NB’s økonomiske politik, som Thulesen Dahl fremlægger i sit opslag, ikke har noget hold i virkeligheden.

– For hvis man er borgerlig, så ved man at vækst giver velstand, og velstand er nødvendig for at finansiere velfærden. Og hvis man er borgerlig, så finder man verdens højeste skattetryk skadeligt, da det tager frihed væk og blot gør systemet dyrere og ikke nødvendigvis bedre.

– Jeg kender ingen borgerlige, der bliver paniske eller frygter for den grundlæggende velfærd fordi man sparer ca. 0,7 procent om året. Altså man har 100 kroner i år og 99 næste år.

Endvidere skriver Boje, at det er et hyklerisk angreb, DF-formanden kommer med, idet, DF ikke – i modsætning til NB – har fremlagt nogen økonomisk politik på sin hjemmeside.

Lars Boje Mathiesen fortsætter:

– Så det er vel definitionen på hykleri at klandre andre for en økonomisk plan, når man efter 20 år i Folketinget ikke engang har fået lavet en selv Men mon ikke det har noget at gøre med at den vil vise at DF ikke længere er et borgerligt parti, ligesom dengang Pia (Kjærsgaard, red.) stod i spidsen.

–  For sjovt nok ville DF også afskaffe topskatten, selskabsskatten og en maxskat på 30 procent og gøre det offentlige væsentlige mindre… Ja, alt det, man nu klandrer os borgerlige for.

Slutteligt konkluderer NB-profilen, at DF er gået fra borgerlige til socialistiske og skriver til DF-formanden:

– DF er selvfølgelig velkommen til at ændre sin politik fra borgerlig til socialistisk, men så skal man bare stå ved det.

[adning id="17957"]

Fik du læst?