Samlet blå blok til Mette Frederiksen: Nu er tiden kommet til en genåbning

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De borgerlige partier sender nu et fælles brev til Mette Frederiksen med krav om en snarlig genåbning af det danske samfund.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Kære statsminister. Da Danmark blev lukket ned i marts 2020, stod hele Folketinget bag. Nu er tiden kommet til, at vi tager ansvar for en forsvarlig genåbning.
Sådan indleder blå bloks partiledere et fælles brev til statsminister Mette Frederiksen (S).
I det fælles brev stiller partilederne fra Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance krav om en snarlig genåbning.
– Ingen taler imod hensynet til folkesundheden, men alt det, vi gør og udsætter danskerne og virksomhederne for, bliver nødt til at være proportionalt. Folkesundhed er nemlig også vores børns trivsel, vores alles motion eller glæden ved at få besøg af sine kære, når man bliver ældre, skriver partilederne.
– Det duer ikke bare at sige, at vi skal have en fuldstændig epidemikontrol. Vi har brug for konkrete svar. Regeringen har ikke været sen til at stille sig forrest, da landet lukkede ned. Det kniber mere med genåbningen.
En samlet blå blok peger på bl.a. detailhandel og efterskoler som ting, der skal genåbnes. Derudover skriver partilederne i brevet, at forsamlingsforbuddet skal hæves, ligesom de opfordrer til at se på regionale genåbninger. 
– Det er let at lukke ned. Nu skal vi alle sammen spørge os selv, hvad vi kan gøre for at lukke forsvarligt op. Det bliver ikke det hele på én gang. Men flest mulige danskere skal have mest muligt af deres liv tilbage igen, afslutter partilederne det fælles brev.
Torsdag sagde Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, at regeringen er positivt indstillet overfor et forslag om regionale genåbninger.
Den udmelding kommer efter længere tids pres fra blå blok.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”0″ images=”13858,13857″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?