Skrækscenariet er udeblevet: Nu vil Pape sætte turbo på genåbningen

Pape vil fremrykke genåbning efter færre indlæggelser end ventet
Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hele eller dele af den plan for en genåbning, der er vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, bør rykkes en uge frem, mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

Tirsdag kan dele af landet på ny åbne op som følge af aftalen.

Aftalen blev indgået af partierne på baggrund af udregninger fra Statens Serum Institut (SSI), der viste, hvor meget de forskellige elementer kunne ventes øges smittespredningen med.

Men siden da har udviklingen været bedre end prognoserne, og ifølge Søren Pape Poulsen betyder det, at man fra politisk hold bør fremrykke planen for, hvad der kan åbne op.

– Der skulle ifølge SSI være 870 indlagte midt i april. Lige nu har vi 220. Hvis det ikke giver anledning til at rykke frem, så er det svært finde mening med den aftale, som vi har lavet, siger han.

Hvis ikke hele planen kan rykkes en uge frem, mener Søren Pape Poulsen, at det bør undersøges, om elementer i planen kan komme til at ske tidligere end ellers.

– Man kunne også slå ude- og indeservering sammen og rykke den del frem til 13. april, siger han.

I aftalen, der kaldes en rammeaftale, står der, at udendørsservering med coronapas “som udgangspunkt” kan åbne den 21. april. Indendørsservering er i aftalen sat til at åbne 6. maj.

/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?