Søren Brostrøm går til erkendelse: “Det var uværdigt”

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm under pressemøde om coronasituationen i Spejlsalen i Statsministeriet, onsdag den 26. januar 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

“Jeg kan ikke komme på et mere dækkende ord end uværdigt”, lyder det fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, der peger på én ting ved coronahåndteringen, som han fortsat er plaget af.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Det sker i et stort interview med Kristeligt Dagblad, hvor Brostrøm erklærer sig overordnet tilfreds med Danmarks håndtering af covid-19-pandemien og endvidere fortæller, at han modtager ros for selvsamme håndtering fra sine udenlandske kolleger.

Selvom der ikke er specifikke restriktioner eller beslutninger, som Sundhedsstyrelsens direktør fortryder, peger han dog alligevel på en specifik ting ved coronahåndteringen, som han giver udtryk for stadig at være plaget af: Nemlig de stramme besøgsrestriktioner på landets plejehjem i 2020.

– Det hænger også sammen med, at restriktioner er blevet implementeret meget forskelligt. Nogle steder endte det desværre i nogle meget uværdige scenarier; altså, når et ægtepar gennem 50 år, hvor den ene er kommet på plejehjem, ikke havde mulighed for at være sammen, det synes jeg var meget uværdigt. Noget tilsvarende fandt sted på sygehuse, hvor man skulle være meget syg for at få besøg af selv nærmeste pårørende. Det, synes jeg også, var uværdigt, siger Søren Brostrøm til Kristeligt Dagblad.

Han tilføjer endvidere, at hans egen mor i løbet af hele coronakrisen var alvorligt syg, og at hun gik bort i sommers. Flere gange var Søren Brostrøms egen mor indlagt på sygehuse med stramme besøgsrestriktioner, og ifølge Brostrøm er “uværdigt” det mest dækkende ord for den slags situationer.

Søren Brostrøm har siden 2015 været direktør for Sundhedsstyrelsen og har under coronakrisen været en af de centrale aktører i den danske håndtering af pandemien.

Han er uddannet speciallæge i gynækologi og obstetrik, og har desuden siden maj 2021 været medlem af Verdenssundhedsorganisationen WHO’s Executive Board, hvor han bl.a. er med til at udforme den fremtidige håndtering af covid-19-pandemien.

[adning id="17957"]

Fik du læst?