Vermund efter afsløring i minksag: “Danskerne fortjener sandheden”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

slø[vc_row][vc_column][vc_column_text]En ny afsløring bliver mødt med heftig kritik fra Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net 
Under overskriften: “Danskerne fortjener sandheden” skrev Pernille Vermund fra Nye Borgerlige klokken 12 tirsdag et Facebook-opslag, der lynhurtigt galopperede i antal delinger og likes. 
Nye Borgerliges leder mener, at regeringen ikke kom med rigtige oplysninger på partiledermødet, inden statsministeren udstedte den ulovlige ordre om at alle mink i Danmark skulle aflives. En ordre, der alene i erstatning har kostet danskerne 19 milliarder kroner. 
– På partiledermødet i timerne før Statsministerens ulovlige ordre om, at alle mink skulle aflives, bad jeg regeringen om faglig dokumentation for beslutningen. Det var – i mine øjne – en beslutning, der i den grad krævede fagligt velunderbygget dokumentation, skriver Pernille Vermund.
Beskeden på mødet var, at den skriftlige dokumentation var klar til at blive oversendt.
Men den skriftlige dokumentation bag minkaflivningen, som Vermund og de øvrige partier ikke engang fik indblik i, var mildest talt mangelfuld: 
– Det viser sig nu, efter at Berlingske har fået aktindsigt i sagen, at regeringen stak os en plade. For den dokumentation, som regeringen traf beslutningen på baggrund af, var rent faktisk nedfældet i et notat to dage før mødet. Men notatet var tyndt, og den faglige dokumentation var mangelfuld, skriver Vermund.
Hun mener, at hvis notatet var blevet lagt frem i tide, ville det formentlig være blevet tilbagevist af uvildige forskere og fagfolk. Den ekstremt vidtgående og dyre nedlukning af minkerhvervet ville have været afværget.
– Men regeringen lagde ikke notatet frem. Tværtimod. De tilbageholdt det fra Folketingets partier, jagede en skræk i livet på danskerne, lukkede Nordjylland ned og igangsatte i aflivningen af alle mink i Danmark.
I Folketinget er det besluttet, at der skal nedsættes en kommission, der skal granske hele forløbet omkring regeringens minkskandale. 
Og Pernille Vermund takker i øvrigt for, at der er stillet et borgerforslag, der har opbakning fra mere end 50.000 danskere. Det betyder at Folketingets partier skal stemme om, hvorvidt Mette Frederiksen skal stilles for en rigsret. 
– Det forslag støtter vi naturligvis i Nye Borgerlige. Danskerne fortjener at kende sandheden bag den minkskandale, der udfoldede sig i november… 
– Nu betaler danskerne prisen for regeringens svigt. 19 mia kroner plus det årlige tab af indtægter på minkerhvervet. Det er – mildest talt – en skandale af dimensioner, skrev Pernille Vermund. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?