Voxmetermålingen viser en stærk Rød blok

Blå blok står svagt i meningsmålingen fra uge 14 foretaget af Vox-meter.

51,6% til Rød blok og 45,6% til Blå blok – en ganske betragtelig føring til Rød blok.

 

Vurderer man Rød blok, er der kun mindre forskydninger: Socialdemokraterne ligger på 26% som ved valget (25,9%), SF lidt ned og Radikale lidt op. Enhedslisten er faldet med ca. 1% de seneste par uger – måske et resultat af partiets famlende forklaringer omkring NATO.

 

Hvad angår Blå blok er Venstre i en stigende tendens og Konservative i en faldende. Men de to partier er sammenlignelige med hensyn til vælgertilslutning. Altså Venstre totalt set på et meget lavere niveau end ved seneste valg og Konservative i en stærkt styrket position. Det samme gælder Nye Borgerlige med 6,1% i uge 14 som det højeste i en Voxmeter måling.

 

DF har virkelig noget at kæmpe for, og er også i en stigende tendens igennem de seneste fire uger – 6,1% nu mod 8,7% ved seneste valg.

Lars Løkkes Moderaterne mønstrer 2,2%. Da spørgsmålet lyder: ”Hvilket parti ville du stemme på hvis der var folketingsvalg i morgen?”  er den måling måske præget af, at det uhjulpne kendskab til Moderaterne antageligt stadigt er lavt.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?