Radikale Venstre brokker sig over 30-minutters-reglen – men stemmer imod afskaffelse

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Radikale Venstre gik selv til erhvervsministeren for at få fjernet 30-minutters-reglen, men alligevel stemmer de imod et forslag om afskaffelse af selvsamme regel.

Af Philip Friis, philip@indblik.net

Søndag den 18. april kunne Berlingske berette, at Radikale Venstre var gået til erhvervsministeren for at få ændret den, ifølge partiets egen erhvervsordfører Katrine Robsøe, ”meningsløse” regel om, at gæster skal bestille bord på restauranter og caféer 30 minutter inden ankomst.

Men da Venstre i fredags under et møde i Folketingets epidemiudvalg foreslog at afskaffe den selvsamme 30-minutters-regel for restauranter og værtshuse, stemte Radikale Venstre sammen med et bredt rødt flertal, bestående af Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, imod.

Det kunne Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen fortælle på Twitter.

Partierne, der støttede Venstres forslag af at afskaffe reglen, var Dansk Folkeparti, Konservative og Nye Borgerlige.

Radikale Venstres kovending blev mødt med kritik fra bl.a. Nye Borgerliges sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen.

Han skrev efter mødet på Twitter:

Lars Boje Mathiesen mener, at det udelukkende var Nye Borgerliges tilstedeværelse i Folketingets epidemiudvalg, der gjorde, at Radikale Venstre stemte imod afskaffelsen af 30-minutters-reglen, og afslutter med at spørge:

– Kan det blive mere elitært og snobbet?

Som svar på dette udtalte Radikale Venstres sundhedsordfører og formand for epidemiudvalget, Stinus Lindgreen, til TV2, at det er en misforstået brug af epidemiudvalget, og Det Radikale Venstre kalder Venstres beslutningsforslag for respektløst og en ”happening”.

Men den forklaring køber Lars Boje Mathiesen ikke.

Han svarede derfor den radikale sundhedsordfører igen på Twitter:

Den omdiskuterede 30-minutters-regel, der gør, at man skal bestille bord mindst 30 minutter, inden man kommer på restaurant eller værtshus, har fået kritik af både restaurationer og brancheorganisationen Horesta.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?