Mette Frederiksen i “bekymrende” udmelding: Vil ikke love, at restriktioner bliver fjernet igen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statsministeren kan ikke garantere, at de vidtgående coronarestriktioner bliver fjernet igen. 

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Heller ikke, når alle danskerne er blevet tilbudt en vaccine mod coronavirus og de mest sårbare borgere er beskyttet mod sygdommen.

Det skriver B.T., der har dækket dagens partilederdebat i folketingssalen.

Direkte adspurgt af den tilbagevendte Liberal Alliance-formand Alex Vanopslagh om statsminister Mette Frederiksen (S) kunne love, at alle restriktionerne ville forsvinde igen, når alle danskere er tilbudt en vaccine, lød svaret:

– Det er ikke det, som vi har lavet en aftale om. Det vi har aftalt med hinanden er, at vi går efter at få udfaset de nødvendige restriktioner, når det kan lade sig gøre.

– Når man tænker på de mutationer, der er i andre lande, så kan vi ikke svare enkelt på sådan et spørgsmål.

Den udmelding kalder Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh for “bekymrende”.

– Jeg tænkte nok, at det var svaret: nemlig at der kan komme mutationer i fremtiden. Og det kan der jo.

– Men jeg synes, det er en bekymrende tænkning, fordi så kan man jo retfærdiggøre coronapas eller mundbind eller rejserestriktioner til tid og evighed, for der kan jo altid opstå en mutation, lød det fra Vanopslagh, der fulgte op med endnu et direkte spørgsmål til Mette Frederiksen:

– Så vil statsministeren ikke være enig i, at vi skal have den ambition, at danskerne skal have deres frihed tilbage – og at det skal være prioritet nummer ét? Derefter kommer en mulig mutation og truslen fra denne, og det bør være prioritet nummer to.

Hertil svarede statsministeren, at hun ikke selv oplevede, at hendes personlige frihed blev krænket på “nogen som helst måde” af, at hun f.eks. skal gå med mundbind.

Dog erkender hun, at restriktioner i kampen mod coronavirus skal proportionale:

– Det er jo ikke sådan, at vi i Danmark har restriktioner hvad angår covid-19, som er taget ud af det blå eller som er båret af et ideologisk ønske. Det handler om håndteringen af en global pandemi, lød det fra Mette Frederiksen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?