“Fuldstændigt vanvittigt”: LA og SF danner overraskende fælles front mod “bureaukratisk monster”

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Vi har skabt et bureaukratisk monster i den offentlige sektor, som vi politikere ikke længere har kontrol over”, lyder det.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den socialdemokratiske regering vil, anført af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), give et såkaldt “fritidstillæg” til forældre, der er på kontanthjælp.

Tillægget skal, forlyder det, bruges til fritidsaktiviteter – f.eks. fodboldtræning – til børnene, og løber op i en samlet udgift på 180 millioner skattekroner.

Det er dog ikke alene udgiften til tiltaget, der får kritik med på vejen, men især det faktum at hele 50 millioner kroner – svarende til 25 procent af udgiften til “fritidstillægget” – går til administration, der vækker opsigt.

– Hvorfor i alverden kan vi aldrig igangsætte et eneste initiativ i det offentlige, uden at enorme mængder ressourcer bliver ædt op af papirnussere, bureaukrater og kommunalt spild?, skriver Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh således i et Facebookopslag.

Han fortsætter:

– Vi har skabt et bureaukratisk monster i den offentlige sektor, som vi politikere ikke længere har kontrol over. Jeg tror den eneste måde vi kommer det til livs på er at starte forfra. Riv skidtet ned og start på ny.

– Danskerne fortjener et enkelt, gennemskueligt system uden bøvl og bureaukrati – og hvor borgeren er i centrum.

“Lad os tage hinanden i armen og få din regering til at forklare sig”

Det er måske sjældent, at Liberal Alliance og Socialistisk Folkeparti finder sammen om mærkesager, men lige på dette områder erklærer SF’s børneordfører Jacob Mark sig enig med Alex Vanopslagh.

– Helt enig Alex. Det er fuldstændig vanvittigt! Skal vi tage et fælles samråd med indenrigsministeren på det? Vi forsøgte før kommuneaftalen at få dem til at ændre på den praksis, men virker ikke til at de lytter. Det er desværre det samme på børneområdet og skoleområdet, men det ved du jo, skriver han således i en kommentar til Vanopslaghs Facebookopslag.

– God idé! Lad os tage hinanden i armen og få din regering til at forklare sig. Jeg skriver til dig, svarer LA-lederen.

Overfor Jyllands-Posten har også Venstre kritiseret det høje beløb til administration. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har dog ingen kommentarer, skriver avisen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?